TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
Za testo:
- 150 g brašna
- pola kašike rendane kore limuna
- 60 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 80 g maslaca
- 30 g mlevenih badema
- 1 jaje
Za fil:
- 200 g jogurta
- 250 g maskarpone sira
- 50 g šećera u prahu
- 3 kašike limunovog soka
- pola kašike rendane kora limuna
- 1 kesica želatina u prahu
- 500 g jagoda
Za preliv:
- 3 kašike marmelade od jagoda
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, rendanu limunovu koru, šećere, maslac, bademe i jaje. Rukama oblikujte glatko testo. Zamotajte testo u plastičnu foliju i ostavite u frižideru dva sata. Onda ga razvaljajte u krug da vam stane u kalup i da obložite rubove kalupa. Kalup obložite papirom za pečenje. Stavite testo, pa ga izbockajte viljuškom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte jogurt, sir, šećer, sok od limuna i koru. Napravite želatin po uputstvu sa kesice. Dodajte želatin u fil, pa sve dobro mikserom sjedinite. Fil nanesite preko prohlađenog testa pa ostavite 2 sata u frižideru. Operite jagode pa ih krupno nasekajte, i poslažite preko fila. Marmeladu ugrejte na laganoj vatri, pa prelijte preko tarta sa jagodama. Prijatno!
Možda vas zanima:
TART SA MALINAMA BUDI SVA ČULA Mami izgledom i ukusom, a nema paljenja miksera
Sočan i mekan, a zamirisaće cela kuća.
PROLEĆNI TART SA JAGODAMA Kremasti, lagani desert koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak desert oduševiće i one izbirljive.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)