TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.

tart sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je
Za testo:

  • 150 g brašna
  • pola kašike rendane kore limuna 
  • 60 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 80 g maslaca
  • 30 g mlevenih badema
  • 1 jaje

Za fil:

  • 200 g jogurta 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 3 kašike limunovog soka
  • pola kašike rendane kora limuna
  • 1 kesica želatina u prahu
  • 500 g jagoda

Za preliv:

  • 3 kašike marmelade od jagoda

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, rendanu limunovu koru, šećere, maslac, bademe i jaje. Rukama oblikujte glatko testo. Zamotajte testo u plastičnu foliju i ostavite u frižideru dva sata. Onda ga razvaljajte u krug da vam stane u kalup i da obložite rubove kalupa. Kalup obložite papirom za pečenje. Stavite testo, pa ga izbockajte viljuškom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte jogurt, sir, šećer, sok od limuna i koru. Napravite želatin po uputstvu sa kesice. Dodajte želatin u fil, pa sve dobro mikserom sjedinite. Fil nanesite preko prohlađenog testa pa ostavite 2 sata u frižideru. Operite jagode pa ih krupno nasekajte, i poslažite preko fila. Marmeladu ugrejte na laganoj vatri, pa prelijte preko tarta sa jagodama. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading