ČOKOLADNI KUGLOF Svečani desert za sve prilike i vrhunsko zadovoljstvo
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- 250 g mekog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika mleka
- 250 g oraha
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite margarin, šećere i jaja. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte brašno u smesu, uz dodavanje mleka. Zatim, dodajte mlevene orahe i otopljenu čokoladu. Preručite smesu u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Čokoladni kuglof postaće omiljen desert i vama i najmlađima
Samo je potrebna želja da se napravi.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KUGLOF SA SMOKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Sočan i mekan kao duša, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
KUGLOF SA SMOKVAMA OSVAJA I MIRISOM I UKUSOM Savršen za sve svečane prilike
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)