ČOKOLADNI KUGLOF Svečani desert za sve prilike i vrhunsko zadovoljstvo
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- 250 g mekog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika mleka
- 250 g oraha
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite margarin, šećere i jaja. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte brašno u smesu, uz dodavanje mleka. Zatim, dodajte mlevene orahe i otopljenu čokoladu. Preručite smesu u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
KUGLOF SA SMOKVAMA Klasik bez premca kojem se rado vraćamo, po receptu starom preko 2 decenije
Sočan desert idealan za sve svečane prilike, ukusa koji se pamti.
KUGLOF SA LIMUNOM Najlepši slatko-kiselkasti kolač koji ste jeli, svi će tražiti dodatak
Aromatični desert od koga će da zamiriše cela kuća.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)