BANOFI PITA Posna poslastica sa bananama, mekana kao duša, a miriše na ljubav
Prava letnja poslastica koja se smaže za tren oka.
Potrebno je
Za podlogu
- 150 g posnog keksa
- 75 g margarina
- Još potrebno
- 75 g margarina
- 75 g šećera
- 400 g zaslađenog kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml biljne slatke pavlake
Dodatno
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANOFI PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Gotova dok pristavite kafu, a nikad kremastija
Bićete oduševljeni ukusom.
BANOFI PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema paljenja rerne, a po ukusu joj nema ravne
Savršena za sve svečane prilike.
POSNA BANOFI PITA Kremasta i osvežavajuća poslastica koja budi sva čula
Nimalo ne zaostaje za originalom.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)