SLADOLED OD DINJE Pravo letnje osveženje koje rashladi u trenu, a uspeva svima
Pravi se brzo i lako, a rashladiće vas odmah.
Potrebno je
- 300 ml slatke pavlake
- 175 g šećera
- 1 zrela dinja srednje veličine
- sok od 1 limuna
Priprema:
Šečer i slatku pavlaku zagrejte u šerpi na tihoj vatri, pa mešajte dok se ne otopi i ne proključa. Onda sklonite sa vatre. Dinji skinite koru pa je očistite od semenki. Zatim je iseckajte na komadiće i izblendajte sa limunovim sokom. Dodajte smesu od slatke pavlake pa zajedno izblendajte. Preručite sladoled u posudu i ostavite u zamrzivaču preko noći, da se stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICA Treba vam samo 3 sastojaka, a bolji skoro niste jeli
Najbolje odmah stavite duplu meru.
SLADOLED OD KOKOSA Savršena letnja poslastica i sladi i hladi, a treba vam samo 3 sastojka
Bićete oduševljeni ukusom.
SLADOLED SA BRESKVAMA PRAVO LETNJE OSVEŽENJE Treba vam samo 3 sastojka, a bolji niste jeli
Osvežavajući desert za vrele letnje dane.
SLADOLED OD BANANA I KIKIRIKI PUTERA Potrebno vam je samo 3 sastojaka, a svi će vam tražiti recept
Ukusa koji se pamti, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)