ČOKOLADNA PITA Desert za sva vremena, u neodoljivom spoju testa i čokolade

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Čokoladna pita punog ukusa oduševiće i one izbirljive.

čokoladna pita
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 140 g putera
  • 140 g brašna
  • jedno žumance
  • dve kašike vode
  • malo soli
  • malo rendane limunove kore

Za fil

  • 100 g čokolade
  • 100 g šećera
  • 3 žumanca
  • jedna kašika pekmeza od šipka ili kajsije
  • 50 grama mlevenih oraha
  • 4 belanaca

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, brašno, žumance, vodu, so i rendanu limunovu koru. Pokrijte folijom i ostavite pola sata u frižideru. Belanca umutite u čvrst sneg. U zasebnu posudu stavite čokoladu, šećer, pekmez i mlevene orahe, pa lagano na vatri mešajte dok se ne otope. Dodajte žumanca, pa lagano umešajte i sneg od belanaca. Testo razvaljajte pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Nanesite fil preko pa opet testo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite čokoladnu pitu šećerom u prahu. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading