MILANKIN VOĆNI KOLAČ MEKAN KAO DUŠA U spoju sa malinama, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

09:00

U sosu sa 0

Napravite ovaj sočni desert po receptu Milanke Krstić iz Šapca

kocke sa malinama
Privatna arhiva
kocke sa malinama Privatna arhiva
 

Piše: Ivana Pavlović

Ako volite voćne kolače, ove kocke sa malinama ćete obožavati. Recept je sa nama podelila Milanka Krstić iz Šapca, autorka profila „u kuhinji sa milom“. Iako dolazi iz medicinske struke, ljubav prema kuvanju je ogromna, pa se nada da će pored hobija, jednom postati i njen primarni posao. Talentovana Mila kuva odmalena, a porodica i partner su joj najveća podrška. Sa njom smo popričali o njenom autorskom receptu za neodoljivi voćni desert.
 

Gde ste prvi put videli ovaj recept? Kako ste došli na ideju da ga napravite?
Recept za malina kocke je nastao iz moje glave. Imala sam malo vremena za pripremanje pa sam želela da bude što jednostavnije. Takođe,  želela sam da to bude spoj čokoladne kore uz dodatak fila od malina.

Zašto je ovaj kolač tako poseban? 
Zato što je malinasta rapsodija. Preporučujem svima koji vole spoj kakao kore i voća. Verujem da bi svi ljubitelji  kolača sa malinama uživali u ovom ukusnom dezertu.

Da li ste nekada pravili ovaj kolač sa drugim sastojcima i koliko se razlikovao ukus?
Ovaj kolač preporučujem i sa filom od jagoda, podjednako bi bio lep.

Da li je moguće napraviti posnu verziju ovog slatkiša?
Ako stavite posne kore, izostavite jaja i dodate posni želatin, dobićete posnu verziju.

Koje je bilo prvo jelo koje ste napravili kao početnik? 
Prvo slano jelo koje sam pripremila je  grašak, a desert palačinke.
Koje jelo ne volite da pravite?
Ne volim pasulj. Iako ga moji ukućani vole, ja nisam ljubitelj tog jela. I to je jedino jelo koje ne volim da jedem, a ni da ga pripremam .

Koje je jelo od svih koje ste pravili bilo najzahtevnije i zašto?
Na mom blogu su uglavnom jednostavni i brzi recepti, kako slatki tako i slani. Možda bih izdvojila neke torte čija priprema zahteva više vremena zbog pečenja kora i pravljenja filova.

Da morate da izaberete samo jednu poslasticu od svega što ste pravili, koju biste izabrali kao najposebniju ili kao najveći izazov?
Desert koji mi je posebno drag jeste rolat čokoladni poljubac, moj autorski recept. Jedan je od nekoliko recepata na mom profilu koji su nastali mojom idejom i spojem ukusa koje volim. Čokolada, narandža, lešnik,  mislim da bi osvojio mnoga srca. 

Koju poslasticu biste predložili početnicima u kuhinji, da se jednostavno pravi, a uspeva svima?
Mislim da su keks kuglice najjednostavniji desert za početnike u kuhinji. Bez pečenja, od samo par sastojaka dobijete ukusnu poslasticu.


Recept za malina kocke

Za koru :
Sastojci
• dva jajeta
• 100 g šećera
• 100 g brašna
• 50 ml vode
• 100 ml mleka
• 100 ml ulja
• 5 kašika kakao praha
• prašak za pecivo
Za fil:
Sastojci :
• 300 g smrznutih malina
• 100 g šećera
• kesica pudinga od jagode
• kesica želatina
• 50 ml vode

Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, dodajte ulje, mleko i vodu i nastavite mućenje. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao pa promešajte špatulom da se sjedini. Izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite na 180 stepeni pola sata. Ostavite da se ohladi pa presecite koru na dva dela. Maline stavite da se skuvaju sa šećerom i vodom. Kada omekšaju, razmutite puding sa par kašika mleka ili vode i ubacite u maline. Želatin ubacite pripremljen po uputstvu sa kesice i kuvajte do ključanja. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Ohlađen fil premažite preko jednog dela kore, prekrijte drugim delom pa ukrasite šlagom po želji. Ja sam koristila šlag krem od vanile.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading