MIRIS KAO IZ NAJBOLJE SVETSKE KUHINJE Recept za sočne šnicle u saftu, tera voda na usta, ne samo da miriše dobro, nego je i ukus ludilo
Kad se zaželiš toplog, domaćeg obroka koji miriše na detinjstvo i porodična okupljanja, nema boljeg izbora od mesa u saftu.
Ovo jelo je pravi klasik srpske kuhinje – jednostavno, zasitno i puno ukusa. Bilo da se sprema nedeljom ili radnim danom, kad zalihe iz zamrzivača zovu na upotrebu, svinjsko meso u saftu uvek je dobar izbor. Mekano meso koje se topi u ustima i bogat sos idealan su spoj uz krompir pire, testeninu ili palentu.
U nastavku donosimo proveren recept koji su generacije domaćica pripremale s ljubavlju – bez komplikacija, a s mnogo ukusa.
Sastojci:
- 600 g svinjskog mesa (but ili plećka, sečeno na kocke)
- 1 glavicacrnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 lovorov list
- 1 kašika paradajz pirea ili 100 ml soka od paradajza
- So i biber po ukusu
- 2-3 kašike ulja ili masti
- 500 ml supe ili vode
- Prstohvat sušenog timijana ili majčine dušice (opciono)
Priprema:
Saveti:
- Ako želite bogatiji ukus, umesto vode koristite domaći bujon ili supu od kostiju.
- Meso možete zameniti piletinom, teletinom ili junetinom, samo prilagodite vreme kuvanja.
- Za jači miris safta, pred kraj kuvanja možete dodati malo seckanog peršuna ili ruzmarina.
Predlog za serviranje:
Najlepše ide uz kremasti pire krompir, domaću testeninu ili čak uz kukuruznu palentu, uz dodatak kiselo mleko ili salatu od kiselog kupusa.
Bonus video:
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)