MIRIS KAO IZ NAJBOLJE SVETSKE KUHINJE Recept za sočne šnicle u saftu, tera voda na usta, ne samo da miriše dobro, nego je i ukus ludilo
Kad se zaželiš toplog, domaćeg obroka koji miriše na detinjstvo i porodična okupljanja, nema boljeg izbora od mesa u saftu.

Ovo jelo je pravi klasik srpske kuhinje – jednostavno, zasitno i puno ukusa. Bilo da se sprema nedeljom ili radnim danom, kad zalihe iz zamrzivača zovu na upotrebu, svinjsko meso u saftu uvek je dobar izbor. Mekano meso koje se topi u ustima i bogat sos idealan su spoj uz krompir pire, testeninu ili palentu.
U nastavku donosimo proveren recept koji su generacije domaćica pripremale s ljubavlju – bez komplikacija, a s mnogo ukusa.
Sastojci:
- 600 g svinjskog mesa (but ili plećka, sečeno na kocke)
- 1 glavicacrnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 lovorov list
- 1 kašika paradajz pirea ili 100 ml soka od paradajza
- So i biber po ukusu
- 2-3 kašike ulja ili masti
- 500 ml supe ili vode
- Prstohvat sušenog timijana ili majčine dušice (opciono)
Priprema:
Saveti:
- Ako želite bogatiji ukus, umesto vode koristite domaći bujon ili supu od kostiju.
- Meso možete zameniti piletinom, teletinom ili junetinom, samo prilagodite vreme kuvanja.
- Za jači miris safta, pred kraj kuvanja možete dodati malo seckanog peršuna ili ruzmarina.
Predlog za serviranje:
Najlepše ide uz kremasti pire krompir, domaću testeninu ili čak uz kukuruznu palentu, uz dodatak kiselo mleko ili salatu od kiselog kupusa.
Bonus video:

BAKA KAJINA MARENG PITA BUDI NOSTALGIJU Letnja poslastica sa limunom rashladiće vas u trenu
Napravite ovu sočnu poslasticu s limunom po receptu Katice Vujanović iz Novog Sada

LAŽNE VANILICE Može i dete da ih napravi, a dobićete brojne pohvale, nema im ravnih!
Mekane i ukusne, pravićete stalno.

CACIKI SOS Super ide uz giros i pečenu piletinu, a pravi se maltene sam
Čuveni grčki sos daće šmek svakom jelu.

TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas

MOSKVA ŠNIT SA BRESKVAMA Jelena nam je dala recept za savršenu letnju poslasticu
Napravite čuvenu poslasticu s ananasom i višnjama po receptu Jelene Filipović iz Beograda
Komentari (0)