MIRIS KAO IZ NAJBOLJE SVETSKE KUHINJE Recept za sočne šnicle u saftu, tera voda na usta, ne samo da miriše dobro, nego je i ukus ludilo
Kad se zaželiš toplog, domaćeg obroka koji miriše na detinjstvo i porodična okupljanja, nema boljeg izbora od mesa u saftu.
Ovo jelo je pravi klasik srpske kuhinje – jednostavno, zasitno i puno ukusa. Bilo da se sprema nedeljom ili radnim danom, kad zalihe iz zamrzivača zovu na upotrebu, svinjsko meso u saftu uvek je dobar izbor. Mekano meso koje se topi u ustima i bogat sos idealan su spoj uz krompir pire, testeninu ili palentu.
U nastavku donosimo proveren recept koji su generacije domaćica pripremale s ljubavlju – bez komplikacija, a s mnogo ukusa.
Sastojci:
- 600 g svinjskog mesa (but ili plećka, sečeno na kocke)
- 1 glavicacrnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 lovorov list
- 1 kašika paradajz pirea ili 100 ml soka od paradajza
- So i biber po ukusu
- 2-3 kašike ulja ili masti
- 500 ml supe ili vode
- Prstohvat sušenog timijana ili majčine dušice (opciono)
Priprema:
Saveti:
- Ako želite bogatiji ukus, umesto vode koristite domaći bujon ili supu od kostiju.
- Meso možete zameniti piletinom, teletinom ili junetinom, samo prilagodite vreme kuvanja.
- Za jači miris safta, pred kraj kuvanja možete dodati malo seckanog peršuna ili ruzmarina.
Predlog za serviranje:
Najlepše ide uz kremasti pire krompir, domaću testeninu ili čak uz kukuruznu palentu, uz dodatak kiselo mleko ili salatu od kiselog kupusa.
Bonus video:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)