KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
![torta](/data/images/2023-10-03/63258_screenshot-4_f.jpg?timestamp=1696284000)
Sastojci:
- 200 g malina
- 200 g šećera
- 1 kašičica pektina
- 200 g krem sira
- 30 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 18 piškota
- mleko
Priprema:
U šerpu stavite maline, šećer i pektin, pa kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još 3 minuta. Sve vreme mešajte. Dobijenu smesu procedite i ostavite da se ohladi u frižideru. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Vatrostalnu posudu obložite providnom folijom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Fil sipajte u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa sipajte preko keksa. Preko fila sipajte smesu sa malinama, pa poređajte još jedan red piškota. Sipajte još jednom fil i poređajte piškote, pa zatvorite providnom folijom i ostavite da se kolač ohladi u frižideru nekih 2 sata.
Možda vas zanima:
![torta](/data/images/2023-10-05/63570_shutterstock-726753820_f.jpg)
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
![bajadera torta](/data/images/2023-10-05/63567_screenshot-11_f.jpg)
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
![STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu](/data/images/2023-02-24/47408_shutterstock-1706599360_f.jpg)
STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku
![APSOLUTNI HIT MEĐU DESERTIMA Kremasta torta bez mleka i jaja, užitak koji se pamti](/data/images/2023-04-27/53097_shutterstock-1592964220_f.jpg)
APSOLUTNI HIT MEĐU DESERTIMA Kremasta torta bez mleka i jaja, užitak koji se pamti
Da ne znate da je posna ne biste nikad ni rekli. FIna podloga od keksa i mlevenih lešnika i dva krema, sa belom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju
![punjene paprike](/data/images/2023-04-12/51432_shutterstock-120265672_f.jpg)
PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.
![pasulj sa kobasicama](/data/images/2024-07-17/94470_shutterstock-1240901323_f.jpg)
DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!
![RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite](/data/images/2023-03-28/49852_piroske-shutterstock-600206357_f.jpg)
RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju
![kljukuša](/data/images/2024-01-22/74676_kljukusa-smanjena-1775312165_f.jpg)
RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
![špagete](/data/images/2025-02-06/113284_shutterstock-156583448_f.jpg)
ŠPAGETE SA TIKVICOM I PILETINOM Ručak za desetku, izdašan i ukusan, svi će vam tražiti ovaj recept
Po želji pospite ih parmezanom.
Komentari (0)