KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept

Sastojci:
- 200 g malina
- 200 g šećera
- 1 kašičica pektina
- 200 g krem sira
- 30 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 18 piškota
- mleko
Priprema:
U šerpu stavite maline, šećer i pektin, pa kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još 3 minuta. Sve vreme mešajte. Dobijenu smesu procedite i ostavite da se ohladi u frižideru. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Vatrostalnu posudu obložite providnom folijom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Fil sipajte u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa sipajte preko keksa. Preko fila sipajte smesu sa malinama, pa poređajte još jedan red piškota. Sipajte još jednom fil i poređajte piškote, pa zatvorite providnom folijom i ostavite da se kolač ohladi u frižideru nekih 2 sata.
Možda vas zanima:

STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite

KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku

APSOLUTNI HIT MEĐU DESERTIMA Kremasta torta bez mleka i jaja, užitak koji se pamti
Da ne znate da je posna ne biste nikad ni rekli. FIna podloga od keksa i mlevenih lešnika i dva krema, sa belom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju

BEZGLUTENSKE PALAČINKE SA HELJDOM Recept i intervju sa Snežanom Paučinac
Pripremite fantastične palačinke po receptu sertifikovane savetnice za ishranu, Snežane Paučinac

MAFINI OD KROMPIRA Bolji nego oni klasični, hrskavi i aromatični
Napravite malo drugačije mafine. Dodajte im krompir, ovsene pahuljice i dobićete potpuno drugačiji ukus. Đumbir daje posebnu aromu svakom zalogaju.

NAPRAVITE NAJSOČNIJE KRMENDALE Recept nam je dala Dušica iz Mladenovca i otkrila tajnu najmekšeg mesa koje ste do sada jeli
Napravite najsočnije krmenadle koje se tope u ustima po receptu Dušice Stamenković iz Mladenovca.

BELA VOĆNA MAĐARICA Sanja nam je dala recept za kolač koji će vas raspametiti, još je ukusniji od klasične čokoladne verzije
Ovaj kolač, po receptu Sanje Mandić iz Pančeva, postaće redovan na vašoj slavskoj trpezi. Mekan, lagan, prepun fila… Ma, oduševićete se kada ga probate.

SOS OD PEČURAKA Kremast, a odlično se slaže sa mesom i testeninom
Napravite ovaj kremasti sos, i dodajte novu draž vašem jelu. Pravi se brzo i jednostavno. Možete da ga dodate jelima sa mesom, špagetama, ide uz sve.
Komentari (0)