Izaberite ovaj jednostavan način pravljenja krompira. Brza i laka priprema sastavljena od samo ove namirnice. Idealna večera, užina ili prilog uz neko glavno jelo.
Potrebno je
4 krompira
po potrebi ulje
po ukusu so
Priprema
Krompire u kori dobro operite. Zatim ih stavite na čistu kuhinjsku krpu, prekrijte njom i ostavite da odstoje dok se dobro ne osuše. Krompir izbockajtei viljuškom, premažite uljem (opciono), dobro posolite i poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek-papirom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta .Gotovo je kad je kora hrskava, a nož prolazi kroz krompir. Gotov krompir izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Krompir servirajte i poslužitie dok je vruć. Dodajte prilog ili umak po želji.
Možda vas zanima:
KROMPIR NA DRUGAČIJI NAČIN Jeftin predlog za večeru koja ne goji, a osvaja od prvog zalogaja
Jednostavna i brza večera od samo 1 namirnice.
BRZO JELO IZ RERNE Zapečeni krompir punjen pečurkama, jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj!
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krpmpir sjajan je prilog uz meso.
Zapečeni krompir sa pečurkama: Brzo i lako se pravi, a osvaja na prvi zalogaj!
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog uz meso.
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
MARIJINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Izdašna i kremasta, za prave sladokusce
Napravite ovu izdašnu i kremastu poslasticu po receptu Marije Čitaković iz Gornjeg Mušića
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)