Izaberite ovaj jednostavan način pravljenja krompira. Brza i laka priprema sastavljena od samo ove namirnice. Idealna večera, užina ili prilog uz neko glavno jelo.
Potrebno je
4 krompira
po potrebi ulje
po ukusu so
Priprema
Krompire u kori dobro operite. Zatim ih stavite na čistu kuhinjsku krpu, prekrijte njom i ostavite da odstoje dok se dobro ne osuše. Krompir izbockajtei viljuškom, premažite uljem (opciono), dobro posolite i poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek-papirom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta .Gotovo je kad je kora hrskava, a nož prolazi kroz krompir. Gotov krompir izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Krompir servirajte i poslužitie dok je vruć. Dodajte prilog ili umak po želji.
Možda vas zanima:
HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
NAJBOLJI PEKARSKI KROMPIR Hrskav spolja i mekan iznutra, a ukusa od kog staje pamet
Dodajte kao prilog uz jelo.
ZAPEČENI BATAT UKUSOM BUDI SVA ČULA Isti kao onaj iz restorana, kremast i mirisan
Samo dodajte prilog po želji.
PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICOM Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Polizaćete i tanjir koliko je ukusno.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)