Napravite domaći majonez, i bićete oduševljeni ukusom. Priprema je brza i jednostavna. Služite ga uz jela po ukusu, savršen je za dane Velikog Božićnog posta.
Potrebno je
- 6 ravnih kašika gustina
- 24 kašike vode
- 3 kašičice senfa
- 9 kašika ulja
- sok od 1/2 limuna
- biber
- so
Priprema
Gustin dobro izmešajte s vodom da nema grudvica. Sve skuvajte da se zgusne. Dodajte u prohlađenu smesu, uz neprekidno mućenje mikseron, senf, a zatim jednu po jednu kašiku ulja i na kraju sok od limuna. Mutite dok se dobro ne sjedini. Zatim dodajte so i biber prema ukusu. Ostavite da stoji na hladnom, najmanje jedan sat pre služenja.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)