Napravite domaći majonez, i bićete oduševljeni ukusom. Priprema je brza i jednostavna. Služite ga uz jela po ukusu, savršen je za dane Velikog Božićnog posta.
Potrebno je
- 6 ravnih kašika gustina
- 24 kašike vode
- 3 kašičice senfa
- 9 kašika ulja
- sok od 1/2 limuna
- biber
- so
Priprema
Gustin dobro izmešajte s vodom da nema grudvica. Sve skuvajte da se zgusne. Dodajte u prohlađenu smesu, uz neprekidno mućenje mikseron, senf, a zatim jednu po jednu kašiku ulja i na kraju sok od limuna. Mutite dok se dobro ne sjedini. Zatim dodajte so i biber prema ukusu. Ostavite da stoji na hladnom, najmanje jedan sat pre služenja.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)