MARININA ROLOVANA TORTA JE HIT Po proverenom receptu autorke bloga Marinina kuhinjica
Napravite ovu laganu a fenomenalnu poslasticu po receptu Marine Dekan iz Nemačke
Piše Ivana Pavlović
Torta neobičnog izgleda napravljena od biskvita i šumskog voća oduševiće i one koji ne vole voćne deserte. Blago kiselkast ukus pravi balans sa nežnim, kremastim sastojcima, a recept nam je dala Marina Dekan koja vodi blog Marinina kuhinjica, gde sa svoji pratiocima deli ukusne recepte i ljubav prema pripremi hrane.
Marina od 2020. godine živi u Nemačkoj, završila je kuvarsku školu, a ova talentovana majka dvoje dece odmalena volela da uči tajne kulinarskog zanata, posebno kada su u pitanju kolači i torte.
Kada ste prvi put čuli za ovaj recept, gde ste ga probali?
- Ovaj recept sam prvi put videla na nekom stranom sajtu. Svidelo mi se što je izgledalo veoma dekorativno i zanimljivo, a lagano za pripremu.
Da li je potrebno umeće da se dobije takav oblik torte?
- Nije potrebno umeće da bi se ova torta napravila, potrebno je samo da se prate uputstva iz recepta.
Da li ste je nekada pravili s drugim sastojcima?
- Da, pravila sam ovu tortu u kombinaciji čokolade i narandže, što je totalno drugačije od ove nežne kombinacije sa šumskim voćem.
Da li može da se koristi neka druga vrsta brašna?
-Moglo bi da se koristi bilo koje integralno brašno ili možda čak I kokosovo brašno.
Da li je moguće ovu tortu napraviti u slanoj verziji, I ako jeste, kako biste je napravili, s kojim sastojcima?
- Napravila bih slani biskvit, pomešala majonez, pavlaku i parmezan, pa time premazala biskvite, zatim složila šunkaricu, narendan sir i kuvana jaja. Tortu bih zarolala i odgore ukrasila cvetićima od kuvanih jaja i maslinama. Ispala bi jako ukusna.
Kada bi vas neko pitao da mu rečima opišete ukus ove torte, kako biste ga opisali?
- Savršenstvo ukusa, prvo se oseti biskvit zatim divna krema i kiselkast ukus šumskog voća, zaista savršen spoj.
Kada i kako je počela vaša ljubav prema kuvanju?
- Moja ljubav prema kuvanju postoji još odmalena, uvek me je zanimalo šta i kako se sprema, a pogotovo slatkiši.
Kada ste odlučili da napravite profil na društvenim mrežama?
- Ideja je došla od prijateljice, pa sam prvo napravila na Fb stranicu, zatim grupu i onda Instagram. Moja stranica na Instagramu nastala je par meseci nakon mog dolaska u Nemačku 2020. godine.
Koje je vaše omiljeno jelo?
- Moje omiljeno jelo je riblji paprikaš.
Koje jelo ne volite da pravite?
- To je zaista teško pitanje, ali eto neka bude jelo sa morskim plodovima, jer ne volim da ih jedem.
Rolovana torta
Sastojci:
Za biskvit
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 vanil šećer
Za fil
250 ml slatke pavlake
3 kašike kondenzovanog mleka
100 g krem sira
Dodatno
džem od jagoda
voće za ukrašavanje
Priprema
Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca ulupajte sa šećerom i vanilinim šećerom u čvrst šam. Smanjite brzinu miksera pa dodajte jedno po jedno žumance, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na tepsiju veličine rerne stavite pek-papir pa izlijte smesu i rasporedite. Pecite oko 20 minuta, pa ostavite da se prohladi. Za to vreme pripremite fil. Stavite slatku pavlaku u posudu pa mutite dok ne bude čvrsta, zatim dodajte kondenzovano mleko i krem sir. Mutite još malo. Onda biskvit premažite džemom od jagoda, pa preko toga premažite pripremljenim filom. Isecite biskvite na trake ali popreko. Urolajte traku, pa slažite jednu na drugu i rolajte. Dekorišite voćem ili po želji.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)