ŠARGAREPA SA BELIM LUKOM I PERŠUNOM Zdrava salata koja će svakog ostaviti sitim, a pravi je detoks za organizam
Zdrava salata koja će svakog ostaviti sitim.
Sastojci
Potrebno je:
1 kg šargarepe
po potrebi voda za kuvanje
po ukusu so
1 glavica belog luka
po ukusu seckani peršun
po potrebi sirće
po potrebi ulje
Priprema:
Šargarepu oljuštiti uz pomoć ljuštilice, oprati i staviti da se kuva dok ne omekšaju. Kuvanu šargarepu uz pomoć nekog reckastog noža, iseci na kolutove. Pripremiti iseckan beli luk, seckan peršun, so, sirće i ulje. Ređati red šargarepe, poprskati sa peršunom, belim lukom, posoliti, i tako redom da bude šareno. Na kraju naliti sa sirćetom po želji, pritisnuti sa tanjirićem pokriti sa alu folijom i ostaviti da odstoji najbolje jedan dan, u hladnoj prostoriji.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)