ŠARGAREPA SA BELIM LUKOM I PERŠUNOM Zdrava salata koja će svakog ostaviti sitim, a pravi je detoks za organizam
Zdrava salata koja će svakog ostaviti sitim.
Sastojci
Potrebno je:
1 kg šargarepe
po potrebi voda za kuvanje
po ukusu so
1 glavica belog luka
po ukusu seckani peršun
po potrebi sirće
po potrebi ulje
Priprema:
Šargarepu oljuštiti uz pomoć ljuštilice, oprati i staviti da se kuva dok ne omekšaju. Kuvanu šargarepu uz pomoć nekog reckastog noža, iseci na kolutove. Pripremiti iseckan beli luk, seckan peršun, so, sirće i ulje. Ređati red šargarepe, poprskati sa peršunom, belim lukom, posoliti, i tako redom da bude šareno. Na kraju naliti sa sirćetom po želji, pritisnuti sa tanjirićem pokriti sa alu folijom i ostaviti da odstoji najbolje jedan dan, u hladnoj prostoriji.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)