GOTOVO ZA 15 MINUTA Sočivo je zdravo, brzo i zasitno jelo, savršeno za sveže jesenje dane

Ana Klikovac

13:01

Zdravi zalogaji 0

Zaista je teško nadmašiti ovaj zdrav, ukusan i jednostavan obrok...

crveno sočivo
Shutterstock

Treba vam hranljiva supa od sočiva za jednu osobu?

Dozvolite da vam predložimo ovaj recept od 15 minuta – savršen za večeru tokom radne nedelje. Sastoji se od konzerviranog sočiva i kupovnog povrtnog ili pilećeg bujona – zato je tako brz.

Recept počinje blagim dinstanjem sitno seckanog crnog luka, šargarepe i celer. Povrće se kuva dok ne omekša. Zatim se bujon sipa u šerpu i kratko kuva kako bi se razvila aroma, pre nego što se doda konzervirano sočivo. U tom trenutku supa je spremna za svoj završni sastojak – malo sirćeta od crvenog vina koje sve povezuje.

Zaista je teško nadmašiti ovaj zdrav, ukusan i jednostavan obrok za radnu nedelju – za jednu osobu. Poslužite sa dosta hrskavog hleba za umakanje i dodajte završne detalje po svom ukusu.

Sastojci:

  • 1 kašičica maslinovog ulja (ekstra devičanskog)
     
  • ½ manje glavice crnog luka, sitno seckanog
     
  • 1 šargarepa, sitno seckana
     
  • 1 stabljika celera, sitno seckana
     
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan (ili izgnječen)
     
  • Krupna so i mleveni biber
     
  • 400 ml bujona sa smanjenim sadržajem soli (povrtni ili pileći)
     
  • ¾ šolje kuvanog sočiva (iz konzerve od 400 g), ispranog i oceđenog
     
  • 2 kašičice sirćeta 

Priprema:

U srednje velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk, šargarepu, celer i beli luk. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dinstajte povrće, povremeno mešajući, dok luk ne omekša, oko 3 do 5 minuta.

Dodajte bujon, pustite da proključa, pa kuvajte još 5 minuta. Dodajte sočivo i kuvajte dok se supa ne zgusne blago, još 3 do 5 minuta.

Na kraju umešajte sirće od crvenog vina i po potrebi dodatno začinite solju i biberom.

Poslužite sa hrskavim hlebom za umakanje.

 

Bonus video:

@moja.trpeza POSNI PASULJ SA PAPRIKOM 🌱 SASTOJCI: 300 g pasulja 2–3 sveže paprike 1 crni luk 2 šargarepe 2 čena belog luka 1 lovorov list 1 kašičica aleve paprike Ulje, so, biber, peršun PRIPREMA: 1. Pasulj operite, nalijte vodom i kuvajte 10 minuta, pa prospite vodu. 2. Ponovo nalijte vodu, dodajte lovorov list i kuvajte dok pasulj ne omekša. 3. Na ulju izdinstajte sitno seckan luk, beli luk i šargarepu. Dodajte alevu papriku. 4. Ubacite svežu papriku na kockice ili kolutove i kratko propržite. 5. Sve dodajte u pasulj i krčkajte još 20 minuta da se ukusi sjedine. 6. Posolite, pobiberite i pospite svežim peršunom. DALI STE ZNALI? SVEŽA PAPRIKA PASULJU DAJE SLATKASTU NOTU I VIŠE VITAMINA – SAVRŠENO ZA POSNE DANE! #mojatrpeza #trpeza #fypシ゚ #foryou #recept ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading