GOTOVO ZA 15 MINUTA Sočivo je zdravo, brzo i zasitno jelo, savršeno za sveže jesenje dane
Zaista je teško nadmašiti ovaj zdrav, ukusan i jednostavan obrok...
Treba vam hranljiva supa od sočiva za jednu osobu?
Dozvolite da vam predložimo ovaj recept od 15 minuta – savršen za večeru tokom radne nedelje. Sastoji se od konzerviranog sočiva i kupovnog povrtnog ili pilećeg bujona – zato je tako brz.
Recept počinje blagim dinstanjem sitno seckanog crnog luka, šargarepe i celer. Povrće se kuva dok ne omekša. Zatim se bujon sipa u šerpu i kratko kuva kako bi se razvila aroma, pre nego što se doda konzervirano sočivo. U tom trenutku supa je spremna za svoj završni sastojak – malo sirćeta od crvenog vina koje sve povezuje.
Zaista je teško nadmašiti ovaj zdrav, ukusan i jednostavan obrok za radnu nedelju – za jednu osobu. Poslužite sa dosta hrskavog hleba za umakanje i dodajte završne detalje po svom ukusu.
Sastojci:
- 1 kašičica maslinovog ulja (ekstra devičanskog)
- ½ manje glavice crnog luka, sitno seckanog
- 1 šargarepa, sitno seckana
- 1 stabljika celera, sitno seckana
- 1 čen belog luka, sitno iseckan (ili izgnječen)
- Krupna so i mleveni biber
- 400 ml bujona sa smanjenim sadržajem soli (povrtni ili pileći)
- ¾ šolje kuvanog sočiva (iz konzerve od 400 g), ispranog i oceđenog
- 2 kašičice sirćeta
Priprema:
U srednje velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk, šargarepu, celer i beli luk. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dinstajte povrće, povremeno mešajući, dok luk ne omekša, oko 3 do 5 minuta.
Dodajte bujon, pustite da proključa, pa kuvajte još 5 minuta. Dodajte sočivo i kuvajte dok se supa ne zgusne blago, još 3 do 5 minuta.
Na kraju umešajte sirće od crvenog vina i po potrebi dodatno začinite solju i biberom.
Poslužite sa hrskavim hlebom za umakanje.
Bonus video:
Možda vas zanima:
ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.
OVAKVU ČORBU NISTE JELI Specijalitet koji nam dolazi iz Slovenije će vas očarati
Toliko je ukusna da će vam postati omiljena.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)