Kad probate ove DOMAĆE KREKERE s ruzmarinom, neće vam pasti na pamet da kupujete grickalice u radnji
Ako su krekeri uvek na vašoj listi namirnica, vreme je da isprobate ovaj jednostavan recept za domaće krekere od ruzmarina.
Ruzmarin možete zameniti svežim začinskim biljem po želji, a morsku so makom ili susamom.
Domaći krekeri s ruzmarinom
Sastojci:
180 g običnog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g rendanog parmezana
3 kašike maslinovog ulja
120 ml hladne vode
1 kašika sveže seckanog ruzmarina
krupna so
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Dodajte brašno, so, šećer i rendani parmezan u činiju i promešajte. Dodajte maslinovo ulje i vodu. Mešajte viljuškom dok se smesa ne sjedini, oko pet minuta. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite još pet minuta. Ako je testo lepljivo, dodajte još brašna i podelite na pola. Svaku polovinu razvaljajte na pola centimetra debljine. Površinu testa lagano premažite vodom, pospite krupnom solju i celu površinu izbodite viljuškom da se krekeri ne bi naduvali tokom pečenja. Koristeći točak za picu, isecite testo na kockice da dobijete otprilike 30 komada. Po želji možete ih iseći na pravougaonike ili trouglove. Pobrašnite prste (testo će biti lepljivo) i prebacite ih u pripremljen pleh. Stavite u rernu na deset minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade i poslužite
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
A ruzmarin?