Kad probate ove DOMAĆE KREKERE s ruzmarinom, neće vam pasti na pamet da kupujete grickalice u radnji
Ako su krekeri uvek na vašoj listi namirnica, vreme je da isprobate ovaj jednostavan recept za domaće krekere od ruzmarina.
Ruzmarin možete zameniti svežim začinskim biljem po želji, a morsku so makom ili susamom.
Domaći krekeri s ruzmarinom
Sastojci:
180 g običnog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g rendanog parmezana
3 kašike maslinovog ulja
120 ml hladne vode
1 kašika sveže seckanog ruzmarina
krupna so
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Dodajte brašno, so, šećer i rendani parmezan u činiju i promešajte. Dodajte maslinovo ulje i vodu. Mešajte viljuškom dok se smesa ne sjedini, oko pet minuta. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite još pet minuta. Ako je testo lepljivo, dodajte još brašna i podelite na pola. Svaku polovinu razvaljajte na pola centimetra debljine. Površinu testa lagano premažite vodom, pospite krupnom solju i celu površinu izbodite viljuškom da se krekeri ne bi naduvali tokom pečenja. Koristeći točak za picu, isecite testo na kockice da dobijete otprilike 30 komada. Po želji možete ih iseći na pravougaonike ili trouglove. Pobrašnite prste (testo će biti lepljivo) i prebacite ih u pripremljen pleh. Stavite u rernu na deset minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade i poslužite
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (1)
A ruzmarin?