Kad probate ove DOMAĆE KREKERE s ruzmarinom, neće vam pasti na pamet da kupujete grickalice u radnji

alo.rs/I. V.

09:31

Zdravi zalogaji 1

Ako su krekeri uvek na vašoj listi namirnica, vreme je da isprobate ovaj jednostavan recept za domaće krekere od ruzmarina.

Kad probate ove DOMAĆE KREKERE s ruzmarinom, neće vam pasti na pamet da kupujete grickalice u radnji
Schutterstock

 

Ruzmarin možete zameniti svežim začinskim biljem po želji, a morsku so makom ili susamom.

Domaći krekeri s ruzmarinom

Sastojci:

180 g običnog brašna

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

50 g rendanog parmezana

3 kašike maslinovog ulja

120 ml hladne vode

1 kašika sveže seckanog ruzmarina

krupna so

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Dodajte brašno, so, šećer i rendani parmezan u činiju i promešajte. Dodajte maslinovo ulje i vodu. Mešajte viljuškom dok se smesa ne sjedini, oko pet minuta. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite još pet minuta. Ako je testo lepljivo, dodajte još brašna i podelite na pola. Svaku polovinu razvaljajte na pola centimetra debljine. Površinu testa lagano premažite vodom, pospite krupnom solju i celu površinu izbodite viljuškom da se krekeri ne bi naduvali tokom pečenja. Koristeći točak za picu, isecite testo na kockice da dobijete otprilike 30 komada. Po želji možete ih iseći na pravougaonike ili trouglove. Pobrašnite prste (testo će biti lepljivo) i prebacite ih u pripremljen pleh. Stavite u rernu na deset minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade i poslužite
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (1)

Loading