Recept za SALATU S PATLIDŽANOM I LEBLEBIJAMA omiljeno je jelo monaha na Svetoj Gori
Ukusna i zdrava salata od povrća odlično je rešenje za brzinsku večeru.
Salata od leblebija i patlidžana
Sastojci:
2 komada patlidžana
3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
2 kašičice korijandera
1 kašičica kardamoma u prahu
2 šolje leblebije iz konzerve
1/2 veze peršuna
200 g spanaća
1,5 dl jogurta
2 kašičice nane
2 kašičice mlevenog kima
2 kašičice mlevenog cimeta
2 kašičice meda
Priprema:
Patlidžane posolite i ostavite da odstoje 30 minuta. Isperite i utapkajte papirnim ubrusom. Na zagrejanom maslinovom uljeu dinstajte oko minut sitno seckani beli luk, korijander, kardamom i cime. Dodajte patlidžane i dinstajte još 3 minuta, brzo mešajući. Dodajte leblebije oceđene i mešajte još 5 minuta. Na kraju dodajte sitno seckani peršun i preliv od jogurta, mente, meda i kima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)