Od šporeta do tanjira za manje o pola sata PIKANTNA TESTENINA S TUNJEVINOM (posno)
Savršeno jelo za sve koji su u žurbi, ili na primer, za večeru kada umorni dođete s posla.
Začinjena testenina s tunjevinom
Sastojci:
250 g čeri-paradajza
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 ljuta crvena paprika
1 konzerva tunjevine u ulju
1/2 veze peršuna
400 g testenina bez jaja
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Crni i blei luk oljuštite i iseckajte, a mini paradajz operite i prepolovite svaki. Očistite, operite i isecite paprikuna kockice. Tunjevinu ocedite i iseckajte, a peršun isperite i iseckajte. Skuvajte pastuu dosta slane vode do al dente. U tiganju zagrejte ulje i propržite luk i beli luk. Dodajte paradajz, tunjevinu i papriku i kratko prodinstajte zajedno sa lukom i belim lukom. Špagete ocedite, pomešajte sa peršunom i sosom. Posolite i pobiberite po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)