IDEJA ZA RUČAK Orada pečena u rerni sa mirišljavim začinima, prste da poližeš!
Zdravo i ukusno jelo oko koga nećete imati mnogo posla.
Sastojci:
2 orada
4 kriške limuna
1 kašičica svežeg ruzmarina
1 kašičica peršuna
2 čena belog luka
2 kašičice soli
Priprema:
U pleh stavite foliju, pa poređajte kriške limuna i na njih stavite posoljene orade. Prelijte maslinovim uljem. Sitno iseckajte beli luk i pomešajte sa ruzmarinom i peršunom. Malo stavite u ribe, a ostalo preko pospite. Zamotajte ribu u foliju i pecite oko pola sata na 200°C.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)