NEOBIČAN SENDVIČ Napravite sendvič na potpuno drugačiji način
Napravite ovaj sendvič koji je nešto više od običnog stavljanja namirnica između dva parčeta hleba.

Sastojci
- 4 parčeta tost hleba
- 100 g grčkog jogurta
- 4 komada pančete
- nekoliko kiselih krastavaca
- nekoliko komada cvekle
- 1 file fečene paprike
- 1 - 2 kašike blagog ajvara
- 1 list zelene salate
- 1 kašika senfa
- malo mlade rukole
- 2 pločice dimljenog sira
- 1 šargarepa (narezana na tračice)
- 2 tanke pločice salatnog krastavca
- 60 g šunge
- 1 avokado (zreli)
- 1 kuvano jaje
- nekoliko maslina po izboru (bez koštice)
Priprema
Parčiće hleba lagano ispecite na suvoj tavi ili na grilu.
Panćetu propecite na suvoj tavi, a zatim stavite na kuhinjski papir da uklonite višak masnoće.
Kisele krastavce narežite na pločice, izvadite nekoliko parčeta cvekle i papriku.
Na parče tosta obilno nanesite ajvar. Preko ajvara stavite najpre zelenu salatu, zatim narezane krastavce, pečenu papriku i na kraju pančetu. Poklopite drugim parčetom hleba koju ste premazali senfom. Stavite malo rukule i prekrijte tračicama sira.
Red je na treće parče hleba na koju stavite šargarepu, salatni krastavac i šnitove šunke koje ste prethodno presavili na četvrtine. Preko svega stavite avokado i jaje narezano na trake.
Na kraju nanesite jogurt i poklopite parčetom hleba. Sendvič učvrstite čačkalicom na koju ste nanizali masline. Poslužite odmah.
Savet
Sastojke možete da kombinujete i osmišljate sami, kako bi sendvič bio što raznovrsniji i zanimljiviji.

SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)