NEOBIČAN SENDVIČ Napravite sendvič na potpuno drugačiji način
Napravite ovaj sendvič koji je nešto više od običnog stavljanja namirnica između dva parčeta hleba.
Sastojci
- 4 parčeta tost hleba
- 100 g grčkog jogurta
- 4 komada pančete
- nekoliko kiselih krastavaca
- nekoliko komada cvekle
- 1 file fečene paprike
- 1 - 2 kašike blagog ajvara
- 1 list zelene salate
- 1 kašika senfa
- malo mlade rukole
- 2 pločice dimljenog sira
- 1 šargarepa (narezana na tračice)
- 2 tanke pločice salatnog krastavca
- 60 g šunge
- 1 avokado (zreli)
- 1 kuvano jaje
- nekoliko maslina po izboru (bez koštice)
Priprema
Parčiće hleba lagano ispecite na suvoj tavi ili na grilu.
Panćetu propecite na suvoj tavi, a zatim stavite na kuhinjski papir da uklonite višak masnoće.
Kisele krastavce narežite na pločice, izvadite nekoliko parčeta cvekle i papriku.
Na parče tosta obilno nanesite ajvar. Preko ajvara stavite najpre zelenu salatu, zatim narezane krastavce, pečenu papriku i na kraju pančetu. Poklopite drugim parčetom hleba koju ste premazali senfom. Stavite malo rukule i prekrijte tračicama sira.
Red je na treće parče hleba na koju stavite šargarepu, salatni krastavac i šnitove šunke koje ste prethodno presavili na četvrtine. Preko svega stavite avokado i jaje narezano na trake.
Na kraju nanesite jogurt i poklopite parčetom hleba. Sendvič učvrstite čačkalicom na koju ste nanizali masline. Poslužite odmah.
Savet
Sastojke možete da kombinujete i osmišljate sami, kako bi sendvič bio što raznovrsniji i zanimljiviji.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)