PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
Pamuk kiflice sa sirom i slaninom
Sastojci:
500 g brašna
1 čašica kisele pavlake
1 kašičica kvasca
200 ml toplog mleka
70 ml ulja
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
prstohvat šećera
2 kašike susama
Za punjenje:
250 g slanine
150 g topljenog sira
Za premazivanje:
1 jaje
semenke po želji
Priprema:
Kvasac razmutite u toplom mleku s malo šećera. Pustite da stoji 10 minuta, pa pomešajte s ostatkom sastojaka. Kad umesite meko, ali ne i lepljivo testo, dodajte so. Pustite da odstoji još 10 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni, umutite jaje i pripremite punjenje. Testo podelite na tri dela, pa svaki deo razvaljajte. Secite trougliće, na široki deo stavite po parče slanine i topljenog sira i zarolajte ih u kiflice. Premažite ih umućenim jajetom i pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)