KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA? Za najukusniju pitu vam ne trebaju posebni sastojci, samo uradite jednu stvar
Pomoću jednostavnog trika napravite najukusniju gibanicu
Čuvena srpska pita, gibanica, spada među najpopularnija jela. Svaka domaćica ima svoj recept i svaki se razlikuje u sitinim detaljima.
Osnovni sastojci za svaku gibanicu su kore, sir, kajmak, jaja, ulje... Kora se umače u smesu i ređa u tepsiju. Ali, sada vam otkrivamo trik koji će učiniti da vam gibanica uspe iz prvog pokušaja i da bude vazdušasta.
Kako biste napravili najbolju gibanicu do sada nije potrebno da dodajte neke neobične sastojke, sve što treba da uradite je da kore isečete na trake, pa da njih uvaljate u smesu. A onda gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.
I to je sve što je potrebnu kako biste napravili jednu od najukusnijih pita ikada.
Takođe, možete i kore da ostavite cele, i da ih tako umačete u smesu, a onda da ređate u tepsiju. Nemojte da stavljate koru na dno, nego odmah ređajte izgužvane kore, jer će se pojedini komadići sira fino zapeći i dati korici dodatnu aromu.
Možda vas zanima:
PROVERENI STARINSKI RECEPT Jedinstvena puž gibanica, neveratno vazušasta
Nije nimalo komplikovana za pripremu, jer se kore uvaljaju u smesu i ređaju u tepsiju
NAJBRŽA GIBANICA GUŽVARA Pravi se od 4 sastojka, a priprema traje 5 minuta, hrskava i moćna
Donosimo vam jednostavan recept za gibanicu gužvaru
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KAO IZ PEKARA Recept koji čini da bude još mekša i sočnija
Da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)