KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA? Za najukusniju pitu vam ne trebaju posebni sastojci, samo uradite jednu stvar
Pomoću jednostavnog trika napravite najukusniju gibanicu
Čuvena srpska pita, gibanica, spada među najpopularnija jela. Svaka domaćica ima svoj recept i svaki se razlikuje u sitinim detaljima.
Osnovni sastojci za svaku gibanicu su kore, sir, kajmak, jaja, ulje... Kora se umače u smesu i ređa u tepsiju. Ali, sada vam otkrivamo trik koji će učiniti da vam gibanica uspe iz prvog pokušaja i da bude vazdušasta.
Kako biste napravili najbolju gibanicu do sada nije potrebno da dodajte neke neobične sastojke, sve što treba da uradite je da kore isečete na trake, pa da njih uvaljate u smesu. A onda gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.
I to je sve što je potrebnu kako biste napravili jednu od najukusnijih pita ikada.
Takođe, možete i kore da ostavite cele, i da ih tako umačete u smesu, a onda da ređate u tepsiju. Nemojte da stavljate koru na dno, nego odmah ređajte izgužvane kore, jer će se pojedini komadići sira fino zapeći i dati korici dodatnu aromu.
Možda vas zanima:
BRZINSKA GIBANICA Biće gotova za 30 minuta, a prste je da poližeš
Poslužite je uz čašu jogurta...
OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROVERENI STARINSKI RECEPT Jedinstvena puž gibanica, neveratno vazušasta
Nije nimalo komplikovana za pripremu, jer se kore uvaljaju u smesu i ređaju u tepsiju
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU Projice sa spanaćem i sirom, potpuno zadovoljstvo u jednom zalogaju
Može da se ispeče u plehu pa je onda još brže i samo iseče u kocke
PROJA OD PALENTE Toliko je dobra da nestane pre nego što se ohladi!
Proja od palente pravi se od sastojaka koje već imate kod kuće, a gotova je brže nego što mislite.
Bakin kolač sa sosom od jabuka: Nećete verovati, pravi se samo za 7 minuta!
Bakin kolač s jabukama i cimetom postao je hit, jer je gotov za nekoliko minuta,
TRI KROMPIRA I TRI JAJETA Ovo je sve što vam je potrebno za najukusniju i najbržu pitu
Ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto jednostavno i brzo, a opet dovoljno izdašno da nahranite celu porodicu
Komentari (0)