HARMONIKA GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE Pravi se maltene sama, a ukus je čista fantazija
Prepuna sočnog nadeva sa šunkom i tikvicama, gurmani će je obožavati.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 g šunke
- 100 g sira
- 1/2 praška za peciva
- 50 ml ulja
- 400 g tanjih kora
- 1 veća tikvica
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tikvicu ogulite, izrendajte i posolite. Ostavite tako 15 minuta pa ocedite. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte sir i viljuškom izmrvite. Zatim nalijte jogurt, ulje i prašak za pecivo. Smesu sjedinite pa joj dodajte rendanu tikvicu i šunku sečenu na kockice. Dobro promešajte pa zgužvajte 2 kore kao harmoniku i stavite na dno pleha. Zatim ih poprskajte uljem i kiselom vodom. Napravite još jedan red kora pa stavite nadev sa tikvicama. Ređajte pitu redosledom dva reda kore-nadev sa tikvicama. Završite sa dve zgužvane poprskane kore. Pecite pitu 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
privatna arhiva/bakina kuhinja
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)