HARMONIKA GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE Pravi se maltene sama, a ukus je čista fantazija

Ivana Pavlović

10:30

Bakina vanglica 0

Prepuna sočnog nadeva sa šunkom i tikvicama, gurmani će je obožavati.

harmonika gibanica
privatna arhiva/bakina kuhinja
harmonika gibanica privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 g šunke
  • 100 g sira
  • 1/2 praška za peciva
  • 50 ml ulja
  • 400 g tanjih kora
  • 1 veća tikvica


Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tikvicu ogulite, izrendajte i posolite. Ostavite tako 15 minuta pa ocedite. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte sir i viljuškom izmrvite. Zatim nalijte jogurt, ulje i prašak za pecivo. Smesu sjedinite pa joj dodajte rendanu tikvicu i šunku sečenu na kockice. Dobro promešajte pa zgužvajte 2 kore kao harmoniku i stavite na dno pleha. Zatim ih poprskajte uljem i kiselom vodom. Napravite još jedan red kora pa stavite nadev sa tikvicama. Ređajte pitu redosledom dva reda kore-nadev sa tikvicama. Završite sa dve zgužvane poprskane kore. Pecite pitu 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

harmonika gibanica privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Komentari (0)

Loading