CRNOGORSKE PRIGANICE SUPER IDU UZ KAJMAK I PRŠUTU A zbog jednog sastojka nisu masne
Imamo originalni recept
400 g brašna
300 ml vode
40 g svežeg kvasca
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
1 supena kašika lozovače
Priprema:
Razmutite kvasac sa šećerom i kašikom brašna u mlakoj vodi. Ostavite 5 minuta da se aktivira, pa dodajte kašiku rakije. Sve sipajte u vanglicu pa dodajte ostatak brašna i so. Zamesite testo gušće nego ono za palačinke.Posudu prekrijte pamučnom krpom pa pustite da odstoji pola sata na toplom.Zatim još nekoliko puta energilno prođite varjačom po testu, da bi priganice bile vazdušastije. Kašikom spuštajte komadiće testa u vrelo ulje. Gotove priganice vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
OVAKO SOČNE KRMENADLE NIKADA NISTE JELI Tajna je u jednom sastojku, zbog njega se meso lepi za prste
Mekane, sočne, preukusne
POSNA PITA “NA BAŠTENSKI NAČIN” Sočna, hrskava i gotova bez muke – nestaje dok je vruća
Odlična je za ručak, večeru ili posluženje gostima.
UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, savršen su obrok za sve generacije
Uštipci sa jogurtom su mekani, vazdušasti i toliko ukusni da nestaju iz činije dok trepnete!
POSNE PALAČINKE SA SOJINIM MLEKOM I ORASIMA Mekane kao duša, gotove za 10 minuta!
Idealne su za slavu, post ili bilo koji dan kada želite nešto brzo i ukusno.
Komentari (0)