Rolnice s rogačem: Božanstveno mekane i ukusne
Sigurni smo da će vas ove rolnice oduševiti
Sastojci:
- 500 g brašna
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 suvi kvasac
- 200 ml mlakog mleka
- 50 g otopljenog putera
- 1 jaje
- Za nadev:
- 80 g otopljenog kokosovog ulja
- 125 g rogača
- 50 g šećera
Priprema:
U polovinu mlakog mleka sipajte kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna i pustite da kvasac proradi, a zatim dodajte ostale sastojke i umesite glatko testo. Ostavite testo na toplom da se udvostruči, a zatim ga premesite i razvucite oklagijom. Namažite pomešanim nadevom i urolajte. Isecite kao rolat i rolnice ređajte u podmazan pleh i ostavite ih da narastaju još pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
PRIJATNO!
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)