NAPRAVITE DOMAĆE KOKTEL PECIVO Ukusni zalogajčići kojim će se oduševiti i najizbirljiviji gosti
Možete da punite čime god želite, a za ovu priliku mi smo filovali sa sirom
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 25 g svežeg ili 7 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- oko 700 gr mekog brašna
Nadev po želji, a u videu:
- 500 g sitnog sira ( bio je već slan, ako nije posolite )
- 1 belance
Premaz:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Priprema:
U manju posudu izrmviti kvasac, dodati šećer i toplo mleko i sve promešati pa ostaviti desetak minuta.
U drugu posudu razmeriti 700 gr brašna, dodati so i izmešati.
Dodati zatim vodu, 70ml ulja i odstajao kvasac i sve malo varjačom mešati, a zatim rukom umesiti.
Testo je nijansu tvrdje, ali onda na kraju dodati ostatak ulja i sve na stolu dodatno izmesiti, da ulje se ugradi u testo.
Podeliti testo na 12 delova, pa svaki deo izvrtiti u kuglicu.
Pouljiti radnu površinu i poslagati kuglice, sa razmakom izmedju bar 2cm.
Premazati kuglice sa malo ulja, pa staviti preko kesu i krpu i ostaviti 30 minuta u toploj prostoriji da odstoje.
Podmazati pleh i napraviti nadev.
Pomešati sir, so i belance.
Uzimati jednu po jednu kuglicu i razvlačiti oklagijom na dužinu nekih 30cm.
Naneti kašiku nadeva, razvući celom dužinom pa uviti u rolat. Dobićete dugačku, tanku nazovi kobasicu.
Slagati svih 12 uvijenih delova testa u pleh.
Pokriti krpom i ostaviti 30 minuta.
Iseći zatim sekačem za picu ili nožem umočenim u ulje na zalogajčiće.
Pomešati žumance i mleko i premazati mini pecivo.
Posuti odgore po želji semenkama i uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Peći 25 minuta ili zavisno koliko pečeno volite.
Pečeno pokriti krpom i ostaviti da odstoji. Može da se premaže čim izvadite iz rerne sa malo ulja, dodatno će omekšati. Prijatno!
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)