NAPRAVITE DOMAĆE KOKTEL PECIVO Ukusni zalogajčići kojim će se oduševiti i najizbirljiviji gosti
Možete da punite čime god želite, a za ovu priliku mi smo filovali sa sirom

Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 25 g svežeg ili 7 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- oko 700 gr mekog brašna
Nadev po želji, a u videu:
- 500 g sitnog sira ( bio je već slan, ako nije posolite )
- 1 belance
Premaz:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Priprema:
U manju posudu izrmviti kvasac, dodati šećer i toplo mleko i sve promešati pa ostaviti desetak minuta.
U drugu posudu razmeriti 700 gr brašna, dodati so i izmešati.
Dodati zatim vodu, 70ml ulja i odstajao kvasac i sve malo varjačom mešati, a zatim rukom umesiti.
Testo je nijansu tvrdje, ali onda na kraju dodati ostatak ulja i sve na stolu dodatno izmesiti, da ulje se ugradi u testo.
Podeliti testo na 12 delova, pa svaki deo izvrtiti u kuglicu.
Pouljiti radnu površinu i poslagati kuglice, sa razmakom izmedju bar 2cm.
Premazati kuglice sa malo ulja, pa staviti preko kesu i krpu i ostaviti 30 minuta u toploj prostoriji da odstoje.
Podmazati pleh i napraviti nadev.
Pomešati sir, so i belance.
Uzimati jednu po jednu kuglicu i razvlačiti oklagijom na dužinu nekih 30cm.
Naneti kašiku nadeva, razvući celom dužinom pa uviti u rolat. Dobićete dugačku, tanku nazovi kobasicu.
Slagati svih 12 uvijenih delova testa u pleh.
Pokriti krpom i ostaviti 30 minuta.
Iseći zatim sekačem za picu ili nožem umočenim u ulje na zalogajčiće.
Pomešati žumance i mleko i premazati mini pecivo.
Posuti odgore po želji semenkama i uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Peći 25 minuta ili zavisno koliko pečeno volite.
Pečeno pokriti krpom i ostaviti da odstoji. Može da se premaže čim izvadite iz rerne sa malo ulja, dodatno će omekšati. Prijatno!

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)