Našli smo recept za tradicionalne MIRISNE ŠUFNUDLE iz bakine kuhinje

alo.rs/I. V.

12:00

Bakina vanglica 0

Ovo tradicionalno austrijsko jelo koje se već generacijama priprema i u našim krajevima.

šufnudle
Shutterstock

 

Bakine šufnudle

Sastojci:

1/2 kg krompira

250 g glatkog brašna

3 kašike putera

1 jaje

Priprema:

Krompir prvo oljuštite i iseckajte na kockice pa kuvajte. Skuvan krompir ostavite da se dobro ocedi bar 15 minuta. Napravite pire i dodajte brašno, 2kašike putera i jaje i zamesite testo. Od testa napravite tanak rolat i isecite ga na komade željene veličine. Rukama oblikujte valjuške i kuvajte ih u posoljenoj vrijućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Dok se testo kuva, zagrejte tiganj i dodajte 1 kašiku putera. Skuvane valjuške ocedite i dodajte u vreli tiganj. Pecite dok ne porumene sa nekoliko strana. Poslužite ih sa prepečenim prezlama i džemom kao desert ili samostalno kao prilog glavnom jelu.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading