STARINSKO JELO KOJE SMO OBOŽAVALI Domaće flekice sa kupusom, može kao obrok ili prilog

Trpeza/ V.V.

12:24

Bakina vanglica 0

Pravo zimsko jelo koje će vas lepo zasititi, pa se vredi potruditi oko pripreme.

STARINSKO JELO KOJE SMO OBOŽAVALI Domaće flekice sa kupusom, može kao obrok ili prilog
Shutterstock

Sastojci:

1 kg kiselog kupusa

2 glavice crnog luka

Za flekice:

1 jaje

100 g brašna

biber, mlevena paprika, ulje

Priprema:

Za flekice umesite testo od jaja i brašna. Rastanjite oklagijom što tanje i isecite na tračice 1 cm širine, a dužine po želji. Poređajte na krpu i ostavite da se prosuše. Na ulju prodinstajte iseckan crni luk, pa dodajte isečen kiseli kupus, po ukusu biber, mlevenu papriku i ako je potrebno soli. Dinstajte poklopljeno uz mešanje oko 40 minuta. Prokuvajte u šerpi litar vode s kašičicom ulja i pola kašičice soli, pa ubacite prosušene flekice. Smanjite vatru i kuvajte desetak minuta uz povremeno mešanje. Procedite i pomešajte s kupusom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading