IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
Sastojci:
500 g testenine po izboru
300 g piletine po izboru
200 ml pavlake za kuvanje
200 g paradajza
1 kašičica mlevene paprike
2 čena belog luka
1 kašičica soli
Priprema:
Pileće meso istrljajte mlevenom paprikom i solju, pa ispržite na zagrejanom ulju i odvojite od kostiju. U isti tiganj stavite iseckani beli luk i dinstajte dva minuta, dodajte iseckan paradajz i pavlaku za kuvanje. Kuvajte 10 minuta. Pred kraj kuvanja stavite isprženu piletinu i krčkajte još koji minut. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Na tanjire za služenje stavite malo testenine i preko nje malo piletine sa paradajz sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Najbrži recept za testeninu sa kačkavaljem koja se pravi u jednoj šerpi
Ukusno jelo koje može biti bilo koji obrok kada imate malo vremena za pripremu.
UKUSNA TESTENINA SA BLITVOM Ručak za 20 minuta koji ćete obožavati
Umesto blitve možete staviti spanać.
RUČAJTE KAO ITALIJANI Brzi špageti samo sa paradajz sosom
Jednostavan ručak,a svi ga vole.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)