IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Ukusan ručak koji se brzo sprema.

kulinarski specijalitet
shutterstock

Sastojci:

500 g testenine po izboru

300 g piletine po izboru

200 ml pavlake za kuvanje

200 g paradajza

1 kašičica mlevene paprike

2 čena belog luka

1 kašičica soli

Priprema:

Pileće meso istrljajte mlevenom paprikom i solju, pa ispržite na zagrejanom ulju i odvojite od kostiju. U isti tiganj stavite iseckani beli luk i dinstajte dva minuta, dodajte iseckan paradajz i pavlaku za kuvanje. Kuvajte 10 minuta. Pred kraj kuvanja stavite isprženu piletinu i krčkajte još koji minut. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Na tanjire za služenje stavite malo testenine i preko nje malo piletine sa paradajz sosom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading