SAVRŠENO JELO KAD KUVATE NA BRZAKA Musaka od kiselog kupusa će se brzo pojesti sa vaše trpeze
Neodoljivo je, videćete kada ga probate.
Musaka od kiselog kupusa
Sastojci:
1 kg kiselog kupusa ribanca
500 g mlevenog mesa
1/2 šolje pirinča
1 glavica crnog luka
1 jaje + 2 žumanca
2 dl kiselog mleka
malo mleka
so, biber
Priprema:
Kupus ispržite. Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ocedite ga. Meso ispržite s lukom, posolite ga, pobiberite i ohladite, pa dodajte jaje. U zemljanu posudu ili tepsiju ređajte kupus, pirinač, meso dok ne potrošite materijal i
završite s kupusom. Preliti mešavinom od kiselog mleka i žumanaca, sa malo mleka. Pecite na umerenoj vatri
oko 60 minuta, dok kupus na vrhu ne postane smeđ.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAGANI RUČAK PRED SUTRAŠNJI PRAZNIK Vegetarijanska musaka oduševiće svakog
Laka je za pripremu, a neće vas gristi savest kada je budete jeli.
PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.
RUČAK KOJI NIKADA NISTE PROBALI Napravite musaku od suvih šljiva
Jedinstven spoj ukusa i mirisa.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)