Pristupačno i brzo gotovo, FLEKICE S KUPUSOM sujelo koje će mnoge podsetiti na kuhinju njihovih majki i baka

Ivana Vujnović

17:00

Bakina vanglica 0

Flekice s kupusom mnogima su dobro poznato jelo još iz doba detinjstva. Jednostavno je za pripremu, a odlično kao samostalan obrok ili prilog uz meso.

Pristupačno i  brzo gotovo, FLEKICE S KUPUSOM sujelo koje će mnoge podsetiti na kuhinju njihovih majki i baka
Shutterstock

 

Flekice s kupusom

Sastojci:

400 g glatkog brašna

1 jaje

1 prstohvat soli

2 dl vode

2-3 kašike masti ili 1 dl ulja

1 glavica svežeg kupusa

voda

so, biber

Priprema:

Zamesiti testo od brašna, jaja, soli i vode. Ovo testo možete pretrgati rukama u prokuvanoj slanoj vodi ili ga razvaljati na dobro pobrašnjenoj podlozi na 2-3 cm debljine. Isecite nožem široke trake, dobro ih pobrašnite da se ne lepe za vas, pa složite jednu na drugu. Isecite male kocke (fleke/krpe) nožem. Sipajte vodu u veliku šerpu i dobro je posolite. Kada voda provri, dodajte sve pahuljice i kuvajte dok ne isplivaju na vrh šerpe. Ocedite ih i operite pod mlakom vodom da se ne zalepe za vas. Kupus operite i krupno izrendajte. Sipajte ulje ili mast u dublji tiganj da se zagreje. Dodati rendani kupus, podliti vodom i malo posoliti. Krčkajte kupus dok ne omekša. Stalno sipajte malo vode da ne izgori. Posle oko 30 minuta, kupus će biti spreman. Malo posolite i pobiberite. Pirjani kupus pomešati sa krpicama i poslužiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading