Pristupačno i brzo gotovo, FLEKICE S KUPUSOM sujelo koje će mnoge podsetiti na kuhinju njihovih majki i baka
Flekice s kupusom mnogima su dobro poznato jelo još iz doba detinjstva. Jednostavno je za pripremu, a odlično kao samostalan obrok ili prilog uz meso.
Flekice s kupusom
Sastojci:
400 g glatkog brašna
1 jaje
1 prstohvat soli
2 dl vode
2-3 kašike masti ili 1 dl ulja
1 glavica svežeg kupusa
voda
so, biber
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, jaja, soli i vode. Ovo testo možete pretrgati rukama u prokuvanoj slanoj vodi ili ga razvaljati na dobro pobrašnjenoj podlozi na 2-3 cm debljine. Isecite nožem široke trake, dobro ih pobrašnite da se ne lepe za vas, pa složite jednu na drugu. Isecite male kocke (fleke/krpe) nožem. Sipajte vodu u veliku šerpu i dobro je posolite. Kada voda provri, dodajte sve pahuljice i kuvajte dok ne isplivaju na vrh šerpe. Ocedite ih i operite pod mlakom vodom da se ne zalepe za vas. Kupus operite i krupno izrendajte. Sipajte ulje ili mast u dublji tiganj da se zagreje. Dodati rendani kupus, podliti vodom i malo posoliti. Krčkajte kupus dok ne omekša. Stalno sipajte malo vode da ne izgori. Posle oko 30 minuta, kupus će biti spreman. Malo posolite i pobiberite. Pirjani kupus pomešati sa krpicama i poslužiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)