Pristupačno i brzo gotovo, FLEKICE S KUPUSOM sujelo koje će mnoge podsetiti na kuhinju njihovih majki i baka
Flekice s kupusom mnogima su dobro poznato jelo još iz doba detinjstva. Jednostavno je za pripremu, a odlično kao samostalan obrok ili prilog uz meso.
Flekice s kupusom
Sastojci:
400 g glatkog brašna
1 jaje
1 prstohvat soli
2 dl vode
2-3 kašike masti ili 1 dl ulja
1 glavica svežeg kupusa
voda
so, biber
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, jaja, soli i vode. Ovo testo možete pretrgati rukama u prokuvanoj slanoj vodi ili ga razvaljati na dobro pobrašnjenoj podlozi na 2-3 cm debljine. Isecite nožem široke trake, dobro ih pobrašnite da se ne lepe za vas, pa složite jednu na drugu. Isecite male kocke (fleke/krpe) nožem. Sipajte vodu u veliku šerpu i dobro je posolite. Kada voda provri, dodajte sve pahuljice i kuvajte dok ne isplivaju na vrh šerpe. Ocedite ih i operite pod mlakom vodom da se ne zalepe za vas. Kupus operite i krupno izrendajte. Sipajte ulje ili mast u dublji tiganj da se zagreje. Dodati rendani kupus, podliti vodom i malo posoliti. Krčkajte kupus dok ne omekša. Stalno sipajte malo vode da ne izgori. Posle oko 30 minuta, kupus će biti spreman. Malo posolite i pobiberite. Pirjani kupus pomešati sa krpicama i poslužiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)