RECEPT ZA POSNI PILAV Pirinač sa povrćem će vas zasititi i može se jesti dva dana!

Trpeza/ V.V.

11:00

Bakina vanglica 0

Posno jelo koje je jednako ukusno kao mrsna varijanta.

RECEPT ZA POSNI PILAV Pirinač sa povrćem će vas zasititi i može se jesti dva dana!
Shutterstock

Sastojci:

300 g pirinča

250 g mešanog povrća po želji (može zaleđeno)

1 kašičica mešavine suvog začina

1 kašičica soli

1 kašičica suvog bosiljka

1 crni luk

50 ml ulja

Priprema:

Prodinstajte iseckan crni luk sa uljem i suvim začinom dok ne omekša i postane žućkast. Dodajte mešavinu pripremljenog povrća, malo vode ako je povrće sveže i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša. U šerpi skuvajte pirinač. Ocedite i dodajte u povrće. Dodajte i bosiljak i na tihoj vatri sjedinite uz mešanje jedan minut. Zapecite u rerni desetak minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading