POSNI ĐUVEČ Pirinač sa povrćem će vas odlično zasititi, a može biti ručak ili večera
Ovo jelo ćete imati bar za dva dana.
Sastojci:
300 g pirinča
300 g krompira
100 g šargarepe
3 paradajza
3 paprike
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica soli
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
100 ml ulja
1 kocka za supu od povrća
600 ml vode
Priprema:
Krompir, šargarepu i paradajz isecite na kolutove, paprik na sitnije komade, crni luk na rebarca, a beli luk što sitnije. U vodu stavite kocku za supu i pustite da provri i da se kocka istopi. Povrće, pirinač, peršun i začine izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Prelijte uljem i sa 2/3 bujona. Poklopite alu folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju, proverite da li su pirinač i povrće omekšali i ako treba dodajte još tečnosti da đuveč ne bude suv. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i zapecite ga 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNI RUČAK Hrskavi oslić u pohu od piva, ovako ukusnu ribu sigurno niste jeli!
Posni ručak ne može da se zamisli bez ribe. Na ovaj način ćete je brzo pripremiti, a biće veoma ukusna.
POSNI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom po bakinom receptu, gotove su za 30 minuta!
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)