ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme

Vesna Vukadinović

12:00

Zdravi zalogaji 0

Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.

ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Shutterstock

Sastojci:

2 pastrmke

3 čena belog luka

1 kašičica morske soli

1 limun

3 kašike seckanog peršuna

1 grančica ruzmarina

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Stavite očišćenu ribu u pleh na papir za pečenje, a u nju ubacite 2-3 kriške limuna (od polovine), oljušten čen belog luka, kašiku peršuna. Prelijte je maslinovim uljem, posolite, pospite ruzmarinom i kašikom peršuna. Stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite oko pola sata. Pomešajte iseckana dva čena belog luka, ostatak peršuna, limunov sok od druge polovine, malo soli i maslinovog ulja. Pečenu ribu prelijte ovom mešavinom. Servirajte uz povrće po želji ili krompir salatu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading