IDEJA ZA RUČAK Paprike punjene heljdom su toliko ukusne da nećete primetiti da su bez mesa!
Probajte malo drugačije punjene paprike, dopašće vam se sigurno.
Sastojci:
8 paprika
500 g paradajza
Za fil:
200 g heljde
250 g šampinjona
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 limun
1 šaragarepa
1/4 celera
1 vezica peršuna
1/2 kašičice mlevenog kima
1 kašičica sušenog majorana
6 kašika maslinovog ulja
1 kašičica mlevene paprike
2 lista lovora
So, biber
Priprema:
Fil: Staviti heljdu u hladnu slanu vodu (razmera 1:2) i kuvati dok ne provri. Smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje kuvati 10 minuta. Poklopiti i skloniti sa šporeta. Na malo maslinovog ulja propržiti iseckane pečurke da omekšaju, pa preliti sa sokom od limuna i začiniti. Pržiti dok ne ispari limunov sok. Na malo maslinovog ulja pržiti iseckan crni luk dok ne omekša. Dodati izgnječena 2 čena belog luka i kratko pržiti. Dodati rendanu šargarepu i celer. Po potrebi naliti malo vode, začiniti i dinstati dok povrće ne omekša. Dodati pečurke i heljdu, mlevenu papriku i začine i promešati. Dinstati nekoliko minuta da se ukusi prožmu. Dodati sitno seckani svež peršun i napuniti paprike očiščene od semena.
Slagati ih uspravno u šerpu. Sipati vodu do polovine šerpe, dodati lovor i kuvati oko 1 sat. Izgnječiti oljušten paradajz, dodato izgnječena 2 čena belog luka, po ukusu mlevenu papriku, so, biber i izmešati. Sipati preko paprika i kuvati još oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.
ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
RECEPT ZA PLJESKAVICE OD RIBE Uz dodatak barenog povrća imate super posni ručak!
Jednostavan recept uz koji ćete brzo pripremiti ovaj specijalitet od ribe.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane
Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.
PAPRIKAŠ POSAN NA VODI Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasičan paprikaš, ovaj ćete obožavati.
BLEDSKA KREMPITA Kolač za sva vremena, Tito ga je obožavao, a originalni recept je tajna još od 1953
Ištvan Lukačević je 1953. godine, dok je radio u hotelu Park na Bledu, osmislio ovaj čuveni recept. Inspirisan Vojvodjanskom krempitom, zamenio je polovinu vanilinog krema sa jednakim slojem slatke mlečne pavlake.
KAKO DA PECIVO OSTANE SVEŽE DANIMA? Primenite ovo i biće mekano i sočno
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u mekanim kiflicama, ili cimet rolnicama, i sutra i prekosutra.
POSNA OBROK SALATA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Lagana a zasitna, držaće dugo sitim
Sočna i slasna, a posna pravićete stalno.
Komentari (0)