IDEJA ZA RUČAK Paprike punjene heljdom su toliko ukusne da nećete primetiti da su bez mesa!
Probajte malo drugačije punjene paprike, dopašće vam se sigurno.
Sastojci:
8 paprika
500 g paradajza
Za fil:
200 g heljde
250 g šampinjona
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 limun
1 šaragarepa
1/4 celera
1 vezica peršuna
1/2 kašičice mlevenog kima
1 kašičica sušenog majorana
6 kašika maslinovog ulja
1 kašičica mlevene paprike
2 lista lovora
So, biber
Priprema:
Fil: Staviti heljdu u hladnu slanu vodu (razmera 1:2) i kuvati dok ne provri. Smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje kuvati 10 minuta. Poklopiti i skloniti sa šporeta. Na malo maslinovog ulja propržiti iseckane pečurke da omekšaju, pa preliti sa sokom od limuna i začiniti. Pržiti dok ne ispari limunov sok. Na malo maslinovog ulja pržiti iseckan crni luk dok ne omekša. Dodati izgnječena 2 čena belog luka i kratko pržiti. Dodati rendanu šargarepu i celer. Po potrebi naliti malo vode, začiniti i dinstati dok povrće ne omekša. Dodati pečurke i heljdu, mlevenu papriku i začine i promešati. Dinstati nekoliko minuta da se ukusi prožmu. Dodati sitno seckani svež peršun i napuniti paprike očiščene od semena.
Slagati ih uspravno u šerpu. Sipati vodu do polovine šerpe, dodati lovor i kuvati oko 1 sat. Izgnječiti oljušten paradajz, dodato izgnječena 2 čena belog luka, po ukusu mlevenu papriku, so, biber i izmešati. Sipati preko paprika i kuvati još oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.
ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
RECEPT ZA PLJESKAVICE OD RIBE Uz dodatak barenog povrća imate super posni ručak!
Jednostavan recept uz koji ćete brzo pripremiti ovaj specijalitet od ribe.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Domaćice u Bugarskoj ih prave baš ovako
Ukućani će stajati u redu za još.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)