IDEJA ZA RUČAK Paprike punjene heljdom su toliko ukusne da nećete primetiti da su bez mesa!
Probajte malo drugačije punjene paprike, dopašće vam se sigurno.

Sastojci:
8 paprika
500 g paradajza
Za fil:
200 g heljde
250 g šampinjona
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 limun
1 šaragarepa
1/4 celera
1 vezica peršuna
1/2 kašičice mlevenog kima
1 kašičica sušenog majorana
6 kašika maslinovog ulja
1 kašičica mlevene paprike
2 lista lovora
So, biber
Priprema:
Fil: Staviti heljdu u hladnu slanu vodu (razmera 1:2) i kuvati dok ne provri. Smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje kuvati 10 minuta. Poklopiti i skloniti sa šporeta. Na malo maslinovog ulja propržiti iseckane pečurke da omekšaju, pa preliti sa sokom od limuna i začiniti. Pržiti dok ne ispari limunov sok. Na malo maslinovog ulja pržiti iseckan crni luk dok ne omekša. Dodati izgnječena 2 čena belog luka i kratko pržiti. Dodati rendanu šargarepu i celer. Po potrebi naliti malo vode, začiniti i dinstati dok povrće ne omekša. Dodati pečurke i heljdu, mlevenu papriku i začine i promešati. Dinstati nekoliko minuta da se ukusi prožmu. Dodati sitno seckani svež peršun i napuniti paprike očiščene od semena.
Slagati ih uspravno u šerpu. Sipati vodu do polovine šerpe, dodati lovor i kuvati oko 1 sat. Izgnječiti oljušten paradajz, dodato izgnječena 2 čena belog luka, po ukusu mlevenu papriku, so, biber i izmešati. Sipati preko paprika i kuvati još oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)