IDEJA ZA RUČAK Paprike punjene heljdom su toliko ukusne da nećete primetiti da su bez mesa!
Probajte malo drugačije punjene paprike, dopašće vam se sigurno.
Sastojci:
8 paprika
500 g paradajza
Za fil:
200 g heljde
250 g šampinjona
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 limun
1 šaragarepa
1/4 celera
1 vezica peršuna
1/2 kašičice mlevenog kima
1 kašičica sušenog majorana
6 kašika maslinovog ulja
1 kašičica mlevene paprike
2 lista lovora
So, biber
Priprema:
Fil: Staviti heljdu u hladnu slanu vodu (razmera 1:2) i kuvati dok ne provri. Smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje kuvati 10 minuta. Poklopiti i skloniti sa šporeta. Na malo maslinovog ulja propržiti iseckane pečurke da omekšaju, pa preliti sa sokom od limuna i začiniti. Pržiti dok ne ispari limunov sok. Na malo maslinovog ulja pržiti iseckan crni luk dok ne omekša. Dodati izgnječena 2 čena belog luka i kratko pržiti. Dodati rendanu šargarepu i celer. Po potrebi naliti malo vode, začiniti i dinstati dok povrće ne omekša. Dodati pečurke i heljdu, mlevenu papriku i začine i promešati. Dinstati nekoliko minuta da se ukusi prožmu. Dodati sitno seckani svež peršun i napuniti paprike očiščene od semena.
Slagati ih uspravno u šerpu. Sipati vodu do polovine šerpe, dodati lovor i kuvati oko 1 sat. Izgnječiti oljušten paradajz, dodato izgnječena 2 čena belog luka, po ukusu mlevenu papriku, so, biber i izmešati. Sipati preko paprika i kuvati još oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.
ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
RECEPT ZA PLJESKAVICE OD RIBE Uz dodatak barenog povrća imate super posni ručak!
Jednostavan recept uz koji ćete brzo pripremiti ovaj specijalitet od ribe.
NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
Komentari (0)