IDEJA ZA RUČAK Paprike punjene heljdom su toliko ukusne da nećete primetiti da su bez mesa!

Trpeza/ V.V.

12:30

Sezonski recepti 0

Probajte malo drugačije punjene paprike, dopašće vam se sigurno.

IDEJA ZA RUČAK Paprike punjene heljdom su toliko ukusne da nećete primetiti da su bez mesa!
Shutterstock

Sastojci:

8 paprika

500 g paradajza

Za fil:

200 g heljde

250 g šampinjona

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

1 limun

1 šaragarepa

1/4 celera

1 vezica peršuna

1/2 kašičice mlevenog kima

1 kašičica sušenog majorana

6 kašika maslinovog ulja

1 kašičica mlevene paprike

2 lista lovora

So, biber

Priprema:

Fil: Staviti heljdu u hladnu slanu vodu (razmera 1:2) i kuvati dok ne provri. Smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje kuvati 10 minuta. Poklopiti i skloniti sa šporeta. Na malo maslinovog ulja propržiti iseckane pečurke da omekšaju, pa preliti sa sokom od limuna i začiniti. Pržiti dok ne ispari limunov sok. Na malo maslinovog ulja pržiti iseckan crni luk dok ne omekša. Dodati izgnječena 2 čena belog luka i kratko pržiti. Dodati rendanu šargarepu i celer. Po potrebi naliti malo vode, začiniti i dinstati dok povrće ne omekša. Dodati pečurke i heljdu, mlevenu papriku i začine i promešati. Dinstati nekoliko minuta da se ukusi prožmu. Dodati sitno seckani svež peršun i napuniti paprike očiščene od semena.

Slagati ih uspravno u šerpu. Sipati vodu do polovine šerpe, dodati lovor i kuvati oko 1 sat. Izgnječiti oljušten paradajz, dodato izgnječena 2 čena belog luka, po ukusu mlevenu papriku, so, biber i izmešati. Sipati preko paprika i kuvati još oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading