POSNO DOMAĆE PECIVO Uštipci bez jaja, fini vazdušasti, meki i ne upiju mnogo ulja
Isprobali sam dosta recepata za uštipke, i bilo je tu svega. Dosta grešaka, priznajemo, jer dobre uštipke nije tako lako napraviti

Potrebni sastojci:
Možda vas zanima:

BAKIN TAJNI RECEPT Evo zbog čega joj uštipci uvek ispadnu mekani, a ne upiju ni kap ulja
Uštipci su uvek dobar zalogaj, a idu i sa slatkim i slanim namazima. Tope se u ustima sa kajmakom, urnebes salatom, ajvarom, sirom, ali i sa šećerom u prahu, pekmezom, medom, eurokremom. Odlično idu uz sve jer su neutralnog ukusa

PRAVA POSLASTICA ZA LJUBITELJE ČOKOLADE Izdašna Minjon torta, bogata ukusom, kremasta
Odlična je za rođendane ili neka druga slavlja

TRADICIONALNO BALKANSKO JELO Makedonska pogača, neodoljivo ukusna
Priprema je veoma jednostavna, čak i za početnike

SVIMA OMILJENI SLATKI KOLAČ Karamel oblande sa lešnicima, prosto neodoljive
Fini kolač kojim su naše bake dočekivale goste
400 grama brašna
1/2 kesice suvog kvasca
1 kašika šećera
Prstohvat soli
350 mililitara vode
2 kašike sirćeta
Postupak pripreme:
Ovo su pravi starinski uštipci, bez jaja i mleka. Iako ide kvasac, brzo su gotovi.
Brašno sipajte u odgovarajuću vanglicu, dodajte zatim kvasac, šećer, so, vodu i sirće, pa dobro promešajte da se napravi kompaktna smesa. Potrebno je da bude gustine kao za obične uštipke, pa po potrebi dodajte još malo brašna ili vode do prave gustine. Mnogo zavisi od vrste brašna koju koristite, čak i ista vrsta može da varira.
Pripremljeno testo ostavite da odmori oko pola sata na sobnoj temperaturi. Kada testo fino naraste spremno je za prženje.
Vadite nauljenom kašikom testo i spuštajte u vrelo ulje, pa pržite sa obe strane da fino porumeni. Gotove uštipke redjajte prvo na ubrus ili salvetu da se ocede od viška ulja. Služite potom uz priloge po želji, a ja najviše volim da ih jedem uz kajmak ili domaći džem od jagoda.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.

PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Mirisni klasik na drugačiji način, ukusa koji govori 1000 reči
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
Komentari (0)