MIRIŠE NA DETINJSTVO Nasuvo s makom, specijalitet po bakinom receptu
Napravite domaće rezance s makom i uživajte u neodoljivom ukusu.
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jajeta
so
Za fil:
150 g mlevenog maka
100 g šećera
1 vanilin šećera
50 ml mleka
50 g putera
Priprema:
Zamesite tvrđe testo od brašna, jaja i prstohvata soli. Ako je potrebno, dodajte kašiku vode. Uvijte ga u providnu foliju i ostavite 30 minuta. Testo razvucite na pobrašnjenoj podlozi, isecite široke rezance i skuvajte ih u posoljenoj vodi. U šerpi pomešajte mak, šećer i vanilin šećer, pa zalijte vrelim mlekom i dodajte puter. Lepo sve promešajte i dodajte skuvanu oceđenu testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)