MIRIŠE NA DETINJSTVO Nasuvo s makom, specijalitet po bakinom receptu
Napravite domaće rezance s makom i uživajte u neodoljivom ukusu.
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jajeta
so
Za fil:
150 g mlevenog maka
100 g šećera
1 vanilin šećera
50 ml mleka
50 g putera
Priprema:
Zamesite tvrđe testo od brašna, jaja i prstohvata soli. Ako je potrebno, dodajte kašiku vode. Uvijte ga u providnu foliju i ostavite 30 minuta. Testo razvucite na pobrašnjenoj podlozi, isecite široke rezance i skuvajte ih u posoljenoj vodi. U šerpi pomešajte mak, šećer i vanilin šećer, pa zalijte vrelim mlekom i dodajte puter. Lepo sve promešajte i dodajte skuvanu oceđenu testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)