Šargarepe i tikvice u slatkom izdanju, ova prilika se ne propušta!

alo.rs/I. V:

22:00

Bakina vanglica 0

Ako volite šargarepe i tikvice, napravite ovaj ukusan kolač.

Šargarepe i tikvice u slatkom izdanju, ova prilika se ne propušta!
Shutterstock

 

Kolač od tikvica i šargarepe

Sastojci:

185 ml suncokretovog ulja
2 veće šargarepe 
3 jaja
100 ml kisele pavlake
200 g smeđeg šećera
100 g belog šećera
250 g brašna
200 g tikvica
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice đumbira u prahu
na vrh noža karanfilića u prahu
1 kašičica sode bikarbone
100 g seckanih oraha
1 pomorandža
100 g kokosa

Za preliv:

250 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 160 stepeni. Obložite mali pleh (15×25 cm ) pek-papirom. Šargarepu i tikvicu operite, očistite i izrendajte. Sipajte jaja, ulje, kiselu pavlaku, smeđi i beli šećer u dublju činiju i miksajte par minuta da se sastojci dobro povežu. Prosejte brašno, začine i sodu bikarbonu, pa ih dodajte u smesu s jajima. Izmešajte žicom za mućenje da se sve sjedini. Dodajte i rendanu šargarepu i tikvicu, seckane orahe, sitno rendanu koricu pomorandže i kokos. Sve dobro izmešajte kašikom. Dobijena masa će biti dosta gusta. Prebacite ju u pripremljeni  pleh, rasporedite i izravnajte površinu kašikom. Pecite oko 60-90 minuta. Pred kraj pečenja obavezno uradite probu čačkalicom. Ako vidite da površina prebrzo tamni, lagano prekrijte kolač aluminijumskom folijom da ne izgori. Kad izvadite kolač iz rerne ostavite ga 5 minuta u kalupu, pa ga izvrnite na tacnu. Ostavite da se skroz ohladi, pa premažite slatkom pavlakom koju ste umutili sa šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading