Šargarepe i tikvice u slatkom izdanju, ova prilika se ne propušta!
Ako volite šargarepe i tikvice, napravite ovaj ukusan kolač.
Kolač od tikvica i šargarepe
Sastojci:
185 ml suncokretovog ulja
2 veće šargarepe
3 jaja
100 ml kisele pavlake
200 g smeđeg šećera
100 g belog šećera
250 g brašna
200 g tikvica
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice đumbira u prahu
na vrh noža karanfilića u prahu
1 kašičica sode bikarbone
100 g seckanih oraha
1 pomorandža
100 g kokosa
Za preliv:
250 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 160 stepeni. Obložite mali pleh (15×25 cm ) pek-papirom. Šargarepu i tikvicu operite, očistite i izrendajte. Sipajte jaja, ulje, kiselu pavlaku, smeđi i beli šećer u dublju činiju i miksajte par minuta da se sastojci dobro povežu. Prosejte brašno, začine i sodu bikarbonu, pa ih dodajte u smesu s jajima. Izmešajte žicom za mućenje da se sve sjedini. Dodajte i rendanu šargarepu i tikvicu, seckane orahe, sitno rendanu koricu pomorandže i kokos. Sve dobro izmešajte kašikom. Dobijena masa će biti dosta gusta. Prebacite ju u pripremljeni pleh, rasporedite i izravnajte površinu kašikom. Pecite oko 60-90 minuta. Pred kraj pečenja obavezno uradite probu čačkalicom. Ako vidite da površina prebrzo tamni, lagano prekrijte kolač aluminijumskom folijom da ne izgori. Kad izvadite kolač iz rerne ostavite ga 5 minuta u kalupu, pa ga izvrnite na tacnu. Ostavite da se skroz ohladi, pa premažite slatkom pavlakom koju ste umutili sa šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)