VEČERA OD 340 DINARA Slana pita od koje će se najesti cela porodica za male pare
Pita koja je jeftina, a veoma ukusna
Sastojci:
500 g kora za pitu
500 ml jogurta
4 jajeta
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
Mikserom umutite jaja, jogurt, ulje, prašak za pecivo i so. Svaku koru namažite sa 2-3 kašike pripremljenog fila, savijte je kao lepezu i ređajte u podmazan pleh jednu do druge. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite kore. Preostalim filom prelijte pitu. Pecite oko pola sata na 200 stepeni, odnosno dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.
ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, svi će biti oduševljeni!
Večera ili doručak koji su spremni za 20 minuta.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)