ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, svi će biti oduševljeni!

Vesna Vukadinović

08:00

Sezonski recepti 0

Večera ili doručak koji su spremni za 20 minuta.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

½ hleba

100 g kačkavalja

50 g putera

2 glavice belog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika iseckanog peršuna

Priprema:

Stavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi. Beli luk stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte kačkavalj i iseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, kačkavalj, so i maslac. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite ovom smesom. Zapecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 3-4 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading