DOMAĆA MARMELADA OD JAGODA Savršena za palačinke i slatki doručak, pa se pojede očas posla!
Zdrava marmelada bez ikakvih veštačkih sastojaka.
Sastojci:
3,5 kg jagoda
1 kg šećera
Priprema:
Jagode očistiti, iseckati i staviti u pliću šerpu. Dodati šećer ikuvati na srednjoj vatri uz neprestano mešanje. Kad varjača na dnu šerpe ostavi trag kad se povuče, marmelada je gotova. Vruću sipati u čiste teglice i zatvoriti. Okrenuti naopako da stoje 15 minuta, pa ih vratiti u normalan položaj. Tako se neće pokvariti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)