PIROŠKE PUNJENE SIROM Kad zamirišu po celoj kući, niko ne može da im odoli!

Vesna Vukadinović

08:00

Bakina vanglica 0

Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

Testo:

1 jaje

1/2 čaše jogurta

1/2 čaše mleka

1 kašika ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

300 g brašna

1/2 kocke kvasca

Nadev:

100 g sira

Priprema:

U mlako mleko dodati šećer, kašičicu brašna i kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodati jaje, ulje i jogurt i izmešati. Dodati brašno i so i umesiti meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seći na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljati izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolati i blago pritisnuti ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading