PIROŠKE PUNJENE SIROM Kad zamirišu po celoj kući, niko ne može da im odoli!
Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-06-17/57405_piroske_f.jpg?timestamp=1686952800)
Sastojci:
Testo:
1 jaje
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše mleka
1 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300 g brašna
1/2 kocke kvasca
Nadev:
100 g sira
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer, kašičicu brašna i kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodati jaje, ulje i jogurt i izmešati. Dodati brašno i so i umesiti meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seći na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljati izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolati i blago pritisnuti ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![hrana](/data/images/2023-03-09/48366_ustipci-shutterstock-2154092425_f.jpg)
NAJBRŽI UŠTIPCI GOTOVI ZA 5 MINUTA Nema čekanja da testo nadođe, kao osmišljeni za uživanje
Gotovi za čas a nestaće sa stola odmah.
![mekike](/data/images/2023-09-18/62511_langos-shutterstock-585980573_f.jpg)
RECEPT ZA LANGOŠ Čuvene mađarske mekike sa prelivom od belog luka i kačkavalja
Ove mekike su neutralnog ukusa, pa umesto premaza od belog luka i sira, možete ih mazati džemom ili kremom.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-09-06/61971_mekike-shutterstock-118439467_f.jpg)
OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja da narastu, a vazdušaste su i neverovatno mekane!
Odlično idu uz slatke namaze, ali i uz sir.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-14/59268_mekike-shutterstock-118439467_f.jpg)
OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja da narastu, a vazdušaste i mekane kao pamuk!
Savršene uz slatke i slane namaze, po želji.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![ZELJANICA, KRALJICA BALKANSKE TRPEZE Tajne pripreme koje morate znati!](/data/images/2023-02-16/46629_pita-shutterstock-1339140116_f.jpg)
ZELJANICA, KRALJICA BALKANSKE TRPEZE Tajne pripreme koje morate znati!
Osim što je izuzetno ukusna, zeljanica je i zdrava, jer je bogata vitaminima i mineralima zahvaljujući zelenom povrću koje sadrži
Komentari (0)