PIROŠKE PUNJENE SIROM Kad zamirišu po celoj kući, niko ne može da im odoli!
Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.

Sastojci:
Možda vas zanima:

UŠTIPCI SA MESOM Još slasniji i ukusniji od onih klasičnih, za prave gurmane
Slasni i savršeni, najbolje ih služite uz jogurt ili kiselo mleko.

UŠTIPCI SA MESOM Još slasniji i mekši, a osvajaju na prvi zalogaj
Ako volite klasične uštipke, ove sa mesom ćete obožavati.

POSNI UŠTIPCI Ukusni i slasni, samo treba da dodate prilog po želji
Dodajte namaz ili sojin jogurt i uživajte.

FANTASTIČAN RECEPT NAŠIH BAKA Brze piroške sa sirom, mekane i vazdušaste
Ne znate šta ćete za večeru ili doručak, a možda bi i nešto na brzaka grickali, evo brzih piroški za vas
Testo:
1 jaje
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše mleka
1 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300 g brašna
1/2 kocke kvasca
Nadev:
100 g sira
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer, kašičicu brašna i kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodati jaje, ulje i jogurt i izmešati. Dodati brašno i so i umesiti meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seći na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljati izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolati i blago pritisnuti ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)