DOMAĆI UŠTIPCI MIRIŠU NA DETINJSTVO Ispadnu isti kao oni bakini

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

banana uštipci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 ml jogurta
  • 1 kašika rakije
  • kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaje, pa sipajte jogurt i so. Dodajte rakiju, brašno i prašak za pecivo, pa varjačom dobro promešajte. Kad smesa postane žitka i gušća od one za palačinke, znaćete da ste dobro napravili. Sipajte ulje u tiganj pa zagrejte. Kašikom premazanim hladnim uljem vadite uštipke i stavljajte u tiganj. Nemojte da pečete na najjačoj temperaturi, da ne bi izgorele. Stavljajte ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja. Služite tople uz prilog po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading