UŽIVANJE BEZ GRIŽE SAVESTI Džem od borovnica i crne čokolade bez šećera i bez konzervansa
Lepota ovog džema od borovnica i čokolade je u tome što u receptu nema dodatih šećera niti je potrebno koristiti konzervans a čuva se u frižideru.
Džem od borovnica i crne čokolade
Sastojci:
1 kg svežih, domaćih i slatkih borovnica
150 g crne čokolade sa 85% kakaoa
1 limeta
Prirpema:
Borovnice isperite hladnom vodom. Stavite ih u duboku šerpu na srednju vatru. Kada lonac počne da se zagreva, izgnječite ih viljuškom ili gnječicom za krompir. Narendajte koru limete i iscedite sok. U šerpu postepeno dodavati sok od borovnica, u zavisnosti od slatkoće. Probajte da ne bude previše kiselo. Džem kuvajte uz postepeno mešanje dok se borovnice ne raspadnu u šerpi. Nakon toga ostavite džem da se krčka još 10 minuta. U zavisnosti od dužine kuvanja, džem će biti gušći ili ređi. Volim da je tanji, radi lakšeg mazanja, pa nisam hteo da ga kuvam duže. Kada završite sa kuvanjem džema od borovnica, posle 12-15 minuta dodajte mu sitno iseckanu crnu čokoladu i koricu limete. Pomešajte i rasporedite u sterilisane tegle za zimnicu. Pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu, a potom ga spremite u frižider.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)