ODMAH NAPRAVITE DUPLU MERU! Rolnice sa sirom od gotovih kora, krckave i preukusne!
Idealno rešenje za brzi obrok.
Sastojci:
500 g kora za pitu
Fil:
3 jaja
250 g feta sira
1 čaša (200 ml) jogurta
1/2 čaše ulja
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Fil: Umutiti jaja, dodati sir, jogurt ulje i prašak za pecivo i sve umutiti.
Uzeti jednu koru za pitu, presaviti jedan kraj i spojiti sa drugim preko puta da se dobije trougao. Premazati filom. Jedan kraj preklopiti na jednu stranu, drugi kraj na suprotnu stranu, opet premazati filom i uviti u rolnicu. Rolnice staviti u pleh na pek papir. Premazati ih odozgo preostalim filom. Peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
ČIZBURGER PITA Po receptu bez premca, za prave gurmane i one izbirljive
Sočna pita sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakvu do sada niste jeli.
TURSKA PITA SA SIROM Ima krckavu koricu, a unutra je lisnata i sočna kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
NA STOLU ZA 30 MINUTA Slani rolat od lisnatog testa, brza večera ili posluženje za iznenadne goste
Ako imate u zamrzivaču lisnato testo, malo šunke i sira, napravite ovaj ukusan rolat.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)