ZABORAVLJENI RECEPT ZA GIBANICU Omiljeno jelo svih generacija na bakin način
Ovo pecivo sve vraća u detinjstvo
Sastojci:
- 500 g brašna
- 120 g svinjske masti
- 200 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 200 sitnog sira
U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova. Rastanjite svaki deo testa i skroz premažite sirom (ne idite do ivica). Preklopite i krajeve pritisnite viljuškom. U tiganju istopite preostalu svinjsku mast i pržite sa obe strane dok ne porumeni.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)