ZABORAVLJENI RECEPT ZA GIBANICU Omiljeno jelo svih generacija na bakin način
Ovo pecivo sve vraća u detinjstvo
Sastojci:
- 500 g brašna
- 120 g svinjske masti
- 200 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 200 sitnog sira
U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova. Rastanjite svaki deo testa i skroz premažite sirom (ne idite do ivica). Preklopite i krajeve pritisnite viljuškom. U tiganju istopite preostalu svinjsku mast i pržite sa obe strane dok ne porumeni.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)