ZABORAVLJENI RECEPT ZA GIBANICU Omiljeno jelo svih generacija na bakin način

Slobodanka Ćorić

10:01

Bakina vanglica 0

Ovo pecivo sve vraća u detinjstvo

posna gibanica
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 120 g svinjske masti 
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 200 sitnog sira
Zaboravljeni RECEPT za GIBANICU: Omiljeno jelo svih GENERACIJA, postaće svima još DRAŽE kada je budete napravili na OVAJ način

Shutterstock/Gibanica

 

U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova. Rastanjite svaki deo testa i skroz premažite sirom (ne idite do ivica). Preklopite i krajeve pritisnite viljuškom. U tiganju istopite preostalu svinjsku mast i pržite sa obe strane dok ne porumeni. 

 

Komentari (0)

Loading