PRŽENICE IZ RERNE Ne treba vam ni kap ulja, a ukusnije su od onih klasičnih

Jelena Vukelić

08:10

Bakina vanglica 0

Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu – upijaju mnogo ulja u toku prženja. Ipak, i za ovo postoji rešenje – priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

prženice
Shutterstock

Sastojci:
10 parčića starog hleba
3 jaja
1 dl mleka
prstohvat soli
prstohvat šećera

Priprema:
Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Komentari (0)

Loading