GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA Posna italijanska salata od hleba i paradajza sa sardinama

alo.rs/I. V.

08:00

Kulinarski globus 0

Pancanela je tradicionalna toskanska salata čiji je glavni sastojak suvi hleb. Odlično rešenje za situacije kada niste bili u kupovini namirnica i niste raspoloženi za kuvanje.

GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA Posna italijanska salata od hleba i paradajza sa sardinama
Shutterstock

 


Pancanela

Sastojci:

1 konzerva sardine u maslinovom ulju

3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

3 kašike limunovog soka

1 čen belog luka

3 kašike svežeg bosiljka

700 g seckanog paradajza

150 g hleba, bez kore, prepečenog

1/2 glavice crvenog luka

so, biber

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte ulje, limunov sok, beli luk, so i biber. Zatim dodajte seckani paradajz, hleb, crni luk i bosiljak te mešajte dok se ne sjedine ravnomerno sa prvobitnom smesom. Ostavite salatu da odstoji 5 minuta kako bi se ukusi ravnomerno rasporedili.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading