GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA Posna italijanska salata od hleba i paradajza sa sardinama
Pancanela je tradicionalna toskanska salata čiji je glavni sastojak suvi hleb. Odlično rešenje za situacije kada niste bili u kupovini namirnica i niste raspoloženi za kuvanje.
Pancanela
Sastojci:
1 konzerva sardine u maslinovom ulju
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 kašike limunovog soka
1 čen belog luka
3 kašike svežeg bosiljka
700 g seckanog paradajza
150 g hleba, bez kore, prepečenog
1/2 glavice crvenog luka
so, biber
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte ulje, limunov sok, beli luk, so i biber. Zatim dodajte seckani paradajz, hleb, crni luk i bosiljak te mešajte dok se ne sjedine ravnomerno sa prvobitnom smesom. Ostavite salatu da odstoji 5 minuta kako bi se ukusi ravnomerno rasporedili.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
Komentari (0)