Duže od samog kuvanja trajaće seckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo, KINESKI VOK S POVRĆEM

Ivana Vujnović

20:00

Kulinarski globus 0

Šareni vok s povrćem idealan je ručak na poslu jer ga možete pripremiti dan pre u većim količinama i odvojiti za više dana.

Duže od samog kuvanja trajaće seckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo, KINESKI VOK S POVRĆEM
Shutterstock

 

Šareni vok s povrćem

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 crvena paprika

1 žuta paprika

1 mali luk

1 šoljagraška

2 šargarepe

1 šolja iseckanih pečuraka

1 šolja cvetova brokolija

¼ šolje soja sosa

3 čena belog luka

3 kašike smeđeg šećera

1 kašičica susamovog ulja

½ šolje pileće supe

1 kašika gustine

iseckan mladi luk i semenke susama za dekoraciju

Priprema:

Dobro zagrejte vok ili veći tiganj, pa smanjite vatru na srednju i dodajte iseckanu crvenu i žutu papriku i luk isečen na kockice, pečurke na četvrtine, štapiće šargarepe, cvetove brokolija i mahunu. Krčkajte dva do tri minuta, dok povrće skoro ne omekša. U maloj činiji pomešajte soja sos, beli luk, smeđi šećer, đumbir, susamovo ulje, pileći temeljac i kukuruzni skrob. Prelijte povrće i kuvajte dok se sos ne zgusne. Po želji ukrasite seckanim zelenim lukom i susamom. Poslužite uz pirinač ili pred kraj umešajte kineske rezance sa malo vode u kojoj su se kuvali.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading