Duže od samog kuvanja trajaće seckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo, KINESKI VOK S POVRĆEM

Ivana Vujnović

20:00

Kulinarski globus 0

Šareni vok s povrćem idealan je ručak na poslu jer ga možete pripremiti dan pre u većim količinama i odvojiti za više dana.

Duže od samog kuvanja trajaće seckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo, KINESKI VOK S POVRĆEM
Shutterstock

 

Šareni vok s povrćem

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 crvena paprika

1 žuta paprika

1 mali luk

1 šoljagraška

2 šargarepe

1 šolja iseckanih pečuraka

1 šolja cvetova brokolija

¼ šolje soja sosa

3 čena belog luka

3 kašike smeđeg šećera

1 kašičica susamovog ulja

½ šolje pileće supe

1 kašika gustine

iseckan mladi luk i semenke susama za dekoraciju

Priprema:

Dobro zagrejte vok ili veći tiganj, pa smanjite vatru na srednju i dodajte iseckanu crvenu i žutu papriku i luk isečen na kockice, pečurke na četvrtine, štapiće šargarepe, cvetove brokolija i mahunu. Krčkajte dva do tri minuta, dok povrće skoro ne omekša. U maloj činiji pomešajte soja sos, beli luk, smeđi šećer, đumbir, susamovo ulje, pileći temeljac i kukuruzni skrob. Prelijte povrće i kuvajte dok se sos ne zgusne. Po želji ukrasite seckanim zelenim lukom i susamom. Poslužite uz pirinač ili pred kraj umešajte kineske rezance sa malo vode u kojoj su se kuvali.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading