Duže od samog kuvanja trajaće seckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo, KINESKI VOK S POVRĆEM
Šareni vok s povrćem idealan je ručak na poslu jer ga možete pripremiti dan pre u većim količinama i odvojiti za više dana.
Šareni vok s povrćem
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 mali luk
1 šoljagraška
2 šargarepe
1 šolja iseckanih pečuraka
1 šolja cvetova brokolija
¼ šolje soja sosa
3 čena belog luka
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica susamovog ulja
½ šolje pileće supe
1 kašika gustine
iseckan mladi luk i semenke susama za dekoraciju
Priprema:
Dobro zagrejte vok ili veći tiganj, pa smanjite vatru na srednju i dodajte iseckanu crvenu i žutu papriku i luk isečen na kockice, pečurke na četvrtine, štapiće šargarepe, cvetove brokolija i mahunu. Krčkajte dva do tri minuta, dok povrće skoro ne omekša. U maloj činiji pomešajte soja sos, beli luk, smeđi šećer, đumbir, susamovo ulje, pileći temeljac i kukuruzni skrob. Prelijte povrće i kuvajte dok se sos ne zgusne. Po želji ukrasite seckanim zelenim lukom i susamom. Poslužite uz pirinač ili pred kraj umešajte kineske rezance sa malo vode u kojoj su se kuvali.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)