KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN Domaće jelo zapečeno u rerni koje je idealno ako želite da spasite namirnice od propadanja
Mirisno, slasno i ukusno, a domaće!

Sastojci
za 4 osobe
- 800 g krompira
- so
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 200 g kuvane šunke / suve kobasice / slanine
- 3 kašike ulja
- 300 ml kisele pavlake
- 150 g pavlake za kuvanje
- 1 jaje
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica vlašca (ili još bolje svež)
- mleveni crni biber
Priprema
Krompir kuvajte u blago posoljenoj vodi, ohladite, ogulite i narežite na pločice.
Tvrdo kuvana jaja narežite na pločice, a suvo meso na široke trake ili ploče.
Dublju vatrostalnu posudu nauljite, prekrijte plolicama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj suvog mesa i na kraju sloj krompira.
Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, pavlake za kuhanje, razmućenog jaja, vegete, vlašca i bibera
Pecite oko 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C. Toplo poslužite uz zelenu salatu.
Savet
Narezano suvo meso možete prepržiti pre slaganja u vatrostalnu posudu, a ostatak ulja prelijte preko krompira.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)