ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
- 1 litar mleka
- 4 jajeta
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 pune kašike brašna
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca. U šerpu sa debelim dnom sipajte mleko pa zagrejte na srednjoj jačini. U jednoj posudi umutite belanca, prvo manjom brzinom, pa pojačajte. Smanjite temperaturu na najmanje pa u mleko kašikom ubacujte knedle od umućenih belanaca. Kad krenu da rastu, okrenite ih i kuvajte sa druge strane. Vadite ih rešetkastom kašikom pa ređajte u posudu za serviranje. Zatim, skinite mleko sa vatre. Dodajte šećere u žumanca pa mutite sve dok ne postanu bela i penušava. umešajte dve pune kašike brašna, prvo varjačom, pa mikserom. Sipajte dve kutlače toplog mleka pa varjačom promešajte. Vratite mleko na ringlu, na tihu vatru, pa lagano dodajte žumanca, uz neprestano mešanje. Mešajte sve dok ne dobijete gusti krem. Priprenljenim kremom prelijte knedle pa ih ostavite da se dobro ohlade. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠNENOKLE Vazdušasti slatkiš koji vraća u dane detinjstva, a najpopularniji zbog Milene Dravić
Fenomenalan slatkiš nastao u 19.veku u Beču, koji je kod nas proslavila Milena Dravić kao Dušanka u čuvenoj seriji.
ŠNENOKLE Omileni desert stare Jugoslavije, biće nikad kremastiji i slađi
Desert za sva vremena, ukusa koji priča priče.
ŠNENOKLE PO STAROM TETA MILICINOM RECEPTU Biće vazdušaste i mekane kao pamuk, a nikad slađe
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ČOKOLADNE ŠNENOKLE Klasik na moderan način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasične šnenokle, ove sa čokoladom ćete obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)