ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.

čorba od sočiva
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja sočiva
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • čen belog luka
  • suvi začin
  • čili prah

Priprema:

Sočivo uveče potopite u hladnu vodu pa ostavite do jutra. Procedite pa prelijte duplom količinom vode i kuvajte. Očistite i iseckajte glavicu luka pa kratko propržite, uz dolivanje po malo vode. Iseckajte šargarepu pa dodajte u šerpu i dinstajte. Razmutite brašno uz dodavanje pasiranog paradajza. Dodajte luk i šargarepu, prelijte sočivom i začinite. Na kraju, dodajte sitno seckani čen belog luka. Sklonite sa vatre pa poklopite i ostavite sočivo malo da odstoji. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading