ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
Potrebno je:
- 1 šolja sočiva
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 1 šolja pasiranog paradajza
- 2 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- čen belog luka
- suvi začin
- čili prah
Priprema:
Sočivo uveče potopite u hladnu vodu pa ostavite do jutra. Procedite pa prelijte duplom količinom vode i kuvajte. Očistite i iseckajte glavicu luka pa kratko propržite, uz dolivanje po malo vode. Iseckajte šargarepu pa dodajte u šerpu i dinstajte. Razmutite brašno uz dodavanje pasiranog paradajza. Dodajte luk i šargarepu, prelijte sočivom i začinite. Na kraju, dodajte sitno seckani čen belog luka. Sklonite sa vatre pa poklopite i ostavite sočivo malo da odstoji. Prijatno!
Možda vas zanima:
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
SOČIVO SA SLANINOM Konkretan ručak za celu porodicu, zdrav i ukusan, pravi raj za nepca
Jelo "na kašiku" zagrejaće vam dušu i telo, a imaćete rućak za nekoliko dana.
SLASNO SOČIVO SA KARIJEM I ČILIJEM Začinjena rapsodija ukusa koju ćete obožavati
Napravite ovaj slasni obrok, bićete oduševljeni. Ako volite začinjeniju hranu, pravićete ga stalno.
POSNA ČORBA OD SOČIVA Kuvano jelo koje je brzo gotovo, odlično zasiti, a poseban šmek mu daje jedan sastojak
Da ne biste dugo kuvali ručak u vrelim danima, čorbu ćete brže pripremiti ako kupite sočivo u konzervi.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)